Zavrnjen račun - EU

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
betina
Nov član
Nov član

Zavrnjen račun - EU

Odgovor Napisal/-a betina »

Pozdravljeni!
Kdo mi lahko svetuje? Izstavili smo račun v Avstrijo in po pomoti zaračunali DDV. Račun je bil izstavljen v Avgustu, zavrnili ga so sedaj, v novembru!Mi smo medtem izstopni DDV že upoštevali in plačali! Jasno, da nismo poročali v Kvartalnem poročilu, ker je račun vseboval DDV. Vrnili so original račun z dopisom, da naj izstavimo nov račun brez DDV-ja.Lahko jaz storniram račun in napišem novega sedaj v novembru in poročam o tem v naslednjem obdobju? Ali po vašem mnenju še kaj dodatnega potrebujem od stranke? Stranka je tudi davčni zavezanec (imamo njihovo ID - številko).
Prosim za mnenje.
betina
Nov član
Nov član

Kaj res nihče ne ve, kako bi postopal? Bila bi hvaležna za vsako razmišljanje!Vsaj približno.
Lep pozdrav!
dg
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a dg »

V tem primeru, bi izstavila dobropis, s katerim bi stornirala prvotni račun. Če so ti zavrnili original račun z dopisom, bi ga priložila k dobropisu in si zmanjšala izstopni DDV. Istočasno bi napisala nov račun z ID št.kupca, seveda brez DDV. Tega bi upoštevala v kvartalnem poročilu.

LP
MIŠKO
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a MIŠKO »

Se popolnoma strinjam.
Mi smo za izvoz na Hrv obračunali izstopni DDV ker nismo imeli ECL.V obračunu smo ga prikazali kot domači promet.Nuša Zalokar je rekla, da zdaj ko imamo ECL storniramo domači promet in prikažemo izvoz in si tako zmanjšamo izstopni DDV.Malo moramo biti elastični.Ne malo, zelo.

LP
betina
Nov član
Nov član

Hvala za odgovore.
Sem medtem že dobila povratno informacijo iz davčne. So mi rekli enako.
Lep pozdrav in še enkrat hvala!
Odgovori