plovilo

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
vesnak
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Celje

plovilo

Odgovor Napisal/-a vesnak »

če je že imel kdo izkušnjo, bom vesela vsakršnega komentarja in sicer:

fizična oseba kupi npr. kalup plovila pri podjetniku, ki ti potem tudi izstavi račun z DDVjem.
Potem pa ti kot fizična oseba naprej sam kupuješ v trgovinah material, da dokončaš plovilo (material kupuješ tako v SLO kot v tujini ali EU ali tretje države); in sedaj ne vemo ali je potrebno plačati še kakršenkoli DDV - to mi sicer ni logično, ker sem kot fizična oseba že tako in tako kupila vse z ddvjem; storitve vgradnja materiala v plovilo bi opravljali sami. pa vendar - ali kdo ve kako je s tem?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: plovilo

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Vozilo boste uporabljali sami za svoj "hobi", zgradili ste ga sami. To je tako, kot da bi zgradili drvarnico. Kupili ste material, nekaj doma, nekaj v tujini, vse pošteno plačali. Mislim, da je do tu vse v redu. Ne vem, kaj bi bilo potrebno še plačat.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
franca
Računovodja
Računovodja
Kraj: Mengeš

Odgovor Napisal/-a franca »

Če morate plovilo registrirati, takrat plačate potrebne dajatve. (Verjetno) so stroški registracije odvisni tudi od vrednosti plovila.
Za samo izgradnjo pa seveda ne plačujete ničesar.
vesnak
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a vesnak »

verjetno je res najboljše, da se obrnem na luško kapetanijo, ki bodo vedeli točno okoli tega;

namreč dobivali smo informacije, da je potrebno plačati še enkrat ddv od plovila, kar je meni bilo sicer totalno nelogično, pa vendar ...

hvala vsem !

če pa se je že kdo ukvarjal kot fizična oseba s tem, bom vesela vsakršnega komentarja!
Odgovori