Pozdravljeni,
zanima me, kolikokrat je potrebno prenočiti na nalovu stalnega prebivališča, katerega navedeš, da si upravičen do povračilo stroška prevoza na delo. Ker imam dva bivališča, in eden je bližji službi kot drugi... Kateri zakon to ureja? ...če bi lahko dobil kak link......
Za odgovor se v naprej zahvaljujem
LP
Stalno bivališče- povračilo stroškov prevoza na delo
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Stalno bivališče- povračilo stroškov prevoza na delo
Običajno prebivališče je prebivališče delojemalca, ki je najbližje mestu opravljanja dela. Drugo prebivališče delojemalca je običajno prebivališče le, če se od tam delojemalec vsaj 4x tedensko vozi na mesto opravljanja dela.
povzeto po Uredbi o povračilu stroškov
lp!
povzeto po Uredbi o povračilu stroškov
lp!
Ja, to sem tudi sam zasledil.
Samo kaj to pomeni?
Nikjer pa ne piše, da ne smem it večer pred delavnim dnem k frendu na žur. Frend se pa nahaja v smeri službe, tam prespim in grem dopoldan v službo. To pa se recimo dogaja 5x tedensko. A sem potem jaz v prekršku? Bi mogu it domov prespat pa ponovno nazaj v isto smer v službo....
Samo kaj to pomeni?
Nikjer pa ne piše, da ne smem it večer pred delavnim dnem k frendu na žur. Frend se pa nahaja v smeri službe, tam prespim in grem dopoldan v službo. To pa se recimo dogaja 5x tedensko. A sem potem jaz v prekršku? Bi mogu it domov prespat pa ponovno nazaj v isto smer v službo....
Če petkrat na teden prespiš pri "frendu", je to zagotovo običajno prebivališče (da niti ne omenjamo izvenzakonske zveze - pa če je "frend ali pa frendica").
Vprašanje je le, kako naj bi to v službi izvedeli? - razen če se s tem hvališ, seveda.lp
Vprašanje je le, kako naj bi to v službi izvedeli? - razen če se s tem hvališ, seveda.lp