vračilo ddv-ja zaradi 76.a člena
Moderator: Mirko Zbačnik
-
barbarella
- Nov član

vračilo ddv-ja zaradi 76.a člena
Pozdravljeni,
zanima me, če je postopek enak (se pravi, da naredimo kljukico za vračilo), če se nam npr. zaradi prevalitve ddv-ja (76a člen) nabira ddv... imamo ga že skoraj 1000 eur, izhodnega ddv-ja pa ne bomo imeli več zaradi prevalitve....
Ali je potem v tem primeru primerna kljukica za vračilo pri ddv-o obrazcu ali kako? Je kakšen limit?
pozdrav in hvala za odgovor.
zanima me, če je postopek enak (se pravi, da naredimo kljukico za vračilo), če se nam npr. zaradi prevalitve ddv-ja (76a člen) nabira ddv... imamo ga že skoraj 1000 eur, izhodnega ddv-ja pa ne bomo imeli več zaradi prevalitve....
Ali je potem v tem primeru primerna kljukica za vračilo pri ddv-o obrazcu ali kako? Je kakšen limit?
pozdrav in hvala za odgovor.
Re: vračilo ddv-ja zaradi 76.a člena
zahtevate enako vračilo kot sicer, ni razlike... pač pričakujte, da boste morali posredovati obe davčni knjigi in nekaj večjih prejetih računov in vse izdane račune po 76. členu, preden bodo vrnili denar.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
-
barbarella
- Nov član

naty73 -a to je praksa ali kako? da zahtevajo davčne knjige in vse ostalo?
pr meni je praksa, še nisem imela vračila brez teh preveritev, pa sem imela že kar nekaj vračil.
Naty
v nekaterih primerih želijo imeti samo knjige, v nekaterih primeri tudi kopije
računov, v nekaterih primerih še pojasnilo...
Čisto odvisno od referenta. V dveh primerih pri prvem vračilu sploh niso zahtevali
ničesar...
računov, v nekaterih primerih še pojasnilo...
Čisto odvisno od referenta. V dveh primerih pri prvem vračilu sploh niso zahtevali
ničesar...
-
barbarella
- Nov član

hvala za odgovore obema... pozdravček...
Za katero obdobje pa želijo knjige? Mi bomo namreč ta mesec plačali cca 41.000 EUR DDVja, ker smo na novo izdali račun v večjem znesku, dobropisov pa še nismo dobili potrjenih in jih verjetno tudi ne bomo dobili (podjetje je šlo v stečaj), tako da si DDVja ne moremo zmanjšati. Torej ali želijo knjige za tisti mesec, ko je vračilo ali za celo leto?
Knjige ponavadi želijo za tista obdobja, iz katerih izvirajo presežki in jih zahtevate za vračilo.
Naty
Naty73, to pa je bilo ekspresno, ko sem dobila obvestilo o temi na svoj email, sem mislila, da se bo prikazal moj prispevek. 
ja lih tako nanese da sem gor, včasih me pa po par dni ni 
Naty