Zanima me sledeče...
Zaposlena sem za nedoločen čas in sem v tretjem mesecu nosečnosti. Po porodniškem dopustu ne bi več rada delala v tem podjetju. Zanima me, kdaj moram dati odpoved, da se po pretečenem porodniškem dopustu ne rabim vrnit v to podjetje?
Hvala za odgovor...
Prostovoljna odpoved in porodniška
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Prostovoljna odpoved in porodniška
Poglejte v pogodbi o zaposlitvi kolikšen imate odpovedni rok in po končanem porodniškem dopustu podate odpoved, vendar glejte, da še izkoristite letni dopust, kot vam pripada. Isti primer sem imela jaz, samo nisem koristila dopusta, enostavno sem ga pustila, ker sem imela vsega dovolj! Odpoved sem podala 30 dni pred iztekom porodniškega in zahtevala še izplačilo regresa, ker ga mi prej niso izplačali. V glavnem isto sem se odločila in prekinila del.razmerje.
lp Sonja
Hvala za vaš odgovor.
Po končani porodniški, nimam niti najmanjšega namena še karkoli imet s trenutnim delodajalcem. Zato bi rada dala odpoved pravočasno, da do tega ne bi prišlo. Torej moram pogledat v pogodbo, kakšen je odpovedni rok in oddat odpoved pred iztekom porodniške. Mislim, da je odpovedni rok 30 dni, kar pomeni vsaj 30 dni pred iztekom porodniške.
Po končani porodniški, nimam niti najmanjšega namena še karkoli imet s trenutnim delodajalcem. Zato bi rada dala odpoved pravočasno, da do tega ne bi prišlo. Torej moram pogledat v pogodbo, kakšen je odpovedni rok in oddat odpoved pred iztekom porodniške. Mislim, da je odpovedni rok 30 dni, kar pomeni vsaj 30 dni pred iztekom porodniške.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Mirlim, da za odpoved z vaše strani ni ovir, čeprav je odpved med porodniško. Tudi pogodba za določen čas preneha med porodniškim dopustom.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Tako je, če v pogodbi nimate mogoče navedenega odpovednega roka, je minimalni 30 dni, se pravi podate odpoved 30 dni pred iztekom porodniškega in pošljete priporočeno, da imate potrdilo.
lp Sonja