Smo planinsko društvo v okviru katerega deluje tudi alpinistične odsek. Pričeli smo z izstravljanjem računov za mesečno opravljene treninge alpinističnega plezanja. Zanima me na kateri konto v razredu 7 naj se to knjiži in ali je ta prihodek pridobiten ali nepridobiten. Do sedaj so vodili tako, da je bil ta prihodek na kontu 706 in so ga šteli za nepridobitnega.
Prosim za hiter odgovor, ker moram čiprem knjižiti!
lp!
Račun za treninge
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: RAČUN ZA TRENINGE????????????
Vsak prihodek razen članarin in donacij ter dotacije lokalne skupnosti in države je pridobiten.
Re: Račun za treninge
Mi pa imamo v društvu mladinski odsek, ki organizira izlete za osnovnošolce, ki so seveda člani našega planinskega društva. Glede na to, da ne pridobimo dovolj dotacij otroci sami kot člani našega društva dajo samoprispevke za prevoz in vodenje izleta v gotovini. Mi seveda naredimo blagajniški prejemek in nanj tudi zapišemo za kateri izlet so namenjena. Sedaj me pa zanima ali gre ta znesek v davčno knjigo ali ne in ali se to šteje za pridobitno dejavnost.
Re: Račun za treninge
logika . Da. To je pridobitna dejavnost. Če ste DDV zavezanci pa se obračuna tudi DDV in gre tudi v DDV knjigo.