Račun za treninge

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
franca1
Nov član
Nov član

Račun za treninge

Odgovor Napisal/-a franca1 »

Smo planinsko društvo v okviru katerega deluje tudi alpinistične odsek. Pričeli smo z izstravljanjem računov za mesečno opravljene treninge alpinističnega plezanja. Zanima me na kateri konto v razredu 7 naj se to knjiži in ali je ta prihodek pridobiten ali nepridobiten. Do sedaj so vodili tako, da je bil ta prihodek na kontu 706 in so ga šteli za nepridobitnega.

Prosim za hiter odgovor, ker moram čiprem knjižiti!

lp!
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Re: RAČUN ZA TRENINGE????????????

Odgovor Napisal/-a MG »

Vsak prihodek razen članarin in donacij ter dotacije lokalne skupnosti in države je pridobiten.
logika
Začetnik
Začetnik

Re: Račun za treninge

Odgovor Napisal/-a logika »

Mi pa imamo v društvu mladinski odsek, ki organizira izlete za osnovnošolce, ki so seveda člani našega planinskega društva. Glede na to, da ne pridobimo dovolj dotacij otroci sami kot člani našega društva dajo samoprispevke za prevoz in vodenje izleta v gotovini. Mi seveda naredimo blagajniški prejemek in nanj tudi zapišemo za kateri izlet so namenjena. Sedaj me pa zanima ali gre ta znesek v davčno knjigo ali ne in ali se to šteje za pridobitno dejavnost.
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Re: Račun za treninge

Odgovor Napisal/-a MG »

logika . Da. To je pridobitna dejavnost. Če ste DDV zavezanci pa se obračuna tudi DDV in gre tudi v DDV knjigo.
Odgovori