Pozdravljeni,
imam eno vprašanje kako kaj knjižite npr. prodajo blaga v spletni trgovini.
Gre namreč zato ker je ta sistem dokaj izpopolnjen se v večini primerov na računu pojavijo vsi podatki kupca ime priimek, naslov.
Ker je trgovina namenjena sezonskim artiklom se v določenem obdobju pojavi veliko računov v drugih pa manj, in v obdobjih ko je manj računov ni problem vpisovati vsakega v šifrant partnerjev, takrat ko jih je pa več je pa ta stvar zelo zamudna in me zanima kako imate to rešeno kje drugje.
hvala za odgovore
Knjiženje prodaje v spletni trgovini
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Knjiženje prodaje v spletni trgovini
če kupci niso podjetja, potem lahko vse date pod enega partnerja - končni kupci fizične osebe. Tako delam jaz. Ker drugače je šifrant res obsežen, kot telefonski imenik Slovenije.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Lahko pa jih ločite po načinu plačila: končni kupci - plačilne kartice, končni kupci - plačilo po povzetju, končni kupci - predračun, itd. Pomembno je, da iz načina šifriranja dobite potrebne informacije.
naty,pa je to dovoljeno?ker jaz sem do sedaj vsakega vnesla v šifrant-sem imela tega malo-sicer ne gre za spletno trgovino,ampak za redno prodajo-mislim,da ni razlike..Sedajpa mi tega ratuje vse več in razmišljam,kako bom rešila v letu 2011.Naty73 napisal/-a:če kupci niso podjetja, potem lahko vse date pod enega partnerja - končni kupci fizične osebe. Tako delam jaz. Ker drugače je šifrant res obsežen, kot telefonski imenik Slovenije.
Kaj pa če se zaračuna blago skupaj z montažo in je obračunan končnemu kupcu 8,5% ddv?lahko tudi brez naziva in imena ?
Je kaj uradno napisanega kje o tem?
ker gre za prodajo končnim kupcem, je logika ista kot recimo v trgovini, kjer se knjiži dnevni zaključek, v katerem je recimo 200 računov - ne knjižimo vsakega posebej po imenu in priimku, ampak damo vse na končne kupce. Tu je razlika samo v tem, da poznamo ime in priimek kupca, ker mu pač moramo poslati blago po pošti, obravnava pa ni nič drugačna kot v normalni trgovini, kjer kupca ne vprašamo po imenu in priimku.
Naty