Pozdravljeni.
vodim enostavno kjnigovodstvo in ne vem kako knjižiti refundacijo bolniške za delavca ki ga imam zaposlenega.Plače normalno vpišem pod stolpec plače in nadomestila plač saj moram bolniško tako prvo plačati jaz, potem pa mi ZZZS ta znesek refundira, zdaj pa ne vem v kateri stolpec vpisati to refundacijo. Jaz mislim, da znesek refundacije knjižim kar med stroške plač in nadomestil z negativnim predznakom, da se mi za refundirani znesek zmanjšajo stroški plač ali gre to kako drugače.
Prosim za kakršenkoli nasvet
Lep dan še naprej
Darijan
Refundacija bolniške
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Refundacija bolniške
ja prav imate: znesek refundacije vpišete prav tako pd plače, vendar z minus predznakom.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Pri obračunu namesto na strošek dam na terjatve do ZZZS. Ob refundaciji kontno terjatev zapiram.
Znesek boleznin za refundiranje namreč že v štartu ni strošek.
Znesek boleznin za refundiranje namreč že v štartu ni strošek.
efekt je isti.....
Naty
Rezultat je morda isti (z matematičnega vidika), vendar je narava poslovnega dogodka že ob njegovemu nastanku takšna, da vemo, da je to terjatev do nekoga.
Rezultat tudi ne bo enak v primeru, ko gre za konec obračunskega obdobja in ZZZS vrne boleznino šele v naslednjem obračunskem obdobju.
Zato: refundacijo vpišemo v knjigo terjatev in obveznosti in ko je plačana zmanjšamo terjatev s prilivom na TRR.
lp
Rezultat tudi ne bo enak v primeru, ko gre za konec obračunskega obdobja in ZZZS vrne boleznino šele v naslednjem obračunskem obdobju.
Zato: refundacijo vpišemo v knjigo terjatev in obveznosti in ko je plačana zmanjšamo terjatev s prilivom na TRR.
lp
Tudi jaz delam tako kot je napisala ga. Slovan.
-
vanjacrepinsek
- Novinec

Zanima me naslednje. Delavec je bil dolgo na bolniški, sedaj pa v podjetju nimamo primernega delovnega mesta, da bi lahko delal s svojimi omejitvam.
Slišala sem, da je lahko delavec tudi doma in dobiva neko povprečno plačo, verjetno brez malice in prevoza na delo. Ali mi lahko kdo pove kaj več o tem. Hvala.
Slišala sem, da je lahko delavec tudi doma in dobiva neko povprečno plačo, verjetno brez malice in prevoza na delo. Ali mi lahko kdo pove kaj več o tem. Hvala.