plačila prispevkov in oddaja rek-ov

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
manuela12
Nov član
Nov član

plačila prispevkov in oddaja rek-ov

Odgovor Napisal/-a manuela12 »

Zelo kratek čas (nekaj mesecev) sem imela odprti s.p. V lanskem letu sem ga tudi zaprla. Ostale so neizplačane plače in s tem tudi neoddani rek obrazci, saj mi je računovodkinja svetovala, da ne boma obrazcev oddale tako dolgo, dokler ne bom nabrala denarja vsaj za plače in plačilo prispevkov DURSU. Ker sem v hudi finančni stiski in mi še to do zdaj ni uspelo me zanima kakšne zamudne obresti mi bo davčna pripisala ko bom enkrat oddala rek-e. Plače pa bi mogle biti izplačane že v maju 2009. Denarja za plače in prispevke resnično ne morem zbrati, saj se bi znesek s plačami in prispevki na dan maj 2009 gibal nekje 2590 eur. Je to res edina rešitev, da ne oddam rekov? Malo se bojim, da me davčna ne bo oglobila, ko bo zvedela za to.
franca
Računovodja
Računovodja
Kraj: Mengeš

Re: plačila prispevkov in oddaja rek-ov

Odgovor Napisal/-a franca »

Ste imeli zaposlene delavce - govorite namreč o plačah. Če je tako, davčna ni največji problem, ampak delavci, ki niso dobili plač.
manuela12
Nov član
Nov član

Re: plačila prispevkov in oddaja rek-ov

Odgovor Napisal/-a manuela12 »

Zaposlena sta bila dva delavca. S.p. je bil komaj v fazi "poskusnega obratovanja". Delavce sem imela papirnato zaposlene, delali pa še niso dejansko nič. Tak da glede plače ni takšen problem, kot če ne bi dobili plačila za opravljeno delo....
Odgovori