To zadev sem ob nekem prejemu dokumentacije stranke in si nekako ne znam razlagat smisla. Izgleda mi kot nekaj kar JE pa dejansko NI - ali obratno. Skratka nek spisek kontiranih zadev.
Sam uporabljam program, ko iz menija poslovanje prenašam prek avtomatskih knjiženj dogodke v glavno knjigo in je v določenem času del poslonvih dogodkov še neknjiženih. A tu knjićb NI.
Lep vikend vam želim!
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Oh Mirko! Jaz sem ob prevzemu novih strank dobila že taka skrpucala in tudi čudežne podatke od prejšnjih računovodij, da se ne čudim nobeni stvari več. Na žalost so "čudeži" prej pravilo kot izjema.
Tudi mi smo dobili takšno "štalo", da te kap. Že en mesec se ukvarjam s postavki iz leta ????, ki je poknjižena na kto 047 v dobro - oprema v gradnji, nihče ne ve, zakaj, tudi podjetnik ne, ker že 10 let ni gradil ali kaj večjega investiral. Sklepamo, da je poknjižen račun, samo kako je lahko knjižen na kto xxx/047? Lahko, da so se zmotili in popravek vrednosti opreme knjižili na kto 047?? Prejšni RS se na naše klice ne oglasi, odpiše nam pa tudi ne. Kaj lahko človek naredi?
Zadnjič spremenil zakladničarka, dne 22 Jan 2011, 22:10, skupaj popravljeno 1 krat.
Včasih nekdo ne ve, ali bo iz nekega "posla" še kaj nastalo, neka jveč, kot le strošek in je to začasno evidentiral na opremo v pridobivanju. V letu knjiženja seni zgodilo nič, turdi drugo ne, nato se na to pozabi. Računovodja je lahko postavko zaenkrat poknjižil, ker ni vedel kam z mislijo, da bo kasneje povprašal podjetnika in v naglici drugih opravil to leto pozabil na to, nato pa je bilo itak že prepozno. Možno je, da je to postavko nekam mislil "vtakniti", pa se ni izšlo .... Če imatedokument ali račun tega dogodka, vam bo lahko takoj jasno, ali pa tudi ne, kot je v vašem primeru.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko