Trganje od plače - nujno

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
yaxo11
Novinec
Novinec

Trganje od plače - nujno

Odgovor Napisal/-a yaxo11 »

Lp, zanima me naslednje,Po pogodbi imam 850e Bruto plače, ki je sestavljena citiram:
Delavec bo za svoje delo ob normalnih delovnih pogojih in za doseganje vnaprej določenih 100% rezultatih ob sklenitvi aneksa k pogodbi o zaposlitvi prejemal osnovno plačo v višini 850 bruto, ki je sestavljena iz:
1. izhodiščne plače na podlagi uvrstitve njegovega del. mesta v plačni razred
2. dodatka na zvestobo podjetju
3. dodatek na osebno oceno (predvidevam da je to stimulacija ki je na plačilni listi) - to ni bilo nakazano

sedaj pa sem za december prejel 735e bruto, nisem bil nič na bolniški ali dopustu, in me zanima ali delodajalec lahko kar trga od plače, nimamo pa nobenih normativov ker delo ni enolično, tudi v moji in kolektivni pogodbi ni določeno kaj pomeni '' v naprej določeni 100% rezultat'', res da imamo neko interno cifro koliko se da narediti, vendar to ni nikjer zapisano.

Ko smo direktorja vprašali zakaj je to, je rekel da smo se decembra zaj... in zato ni ''stimulacije''.

Aneks pa smo dobili ko se je plača dvignila iz 800 na 850 bruto.

Lepa hvala
yaxo11
Novinec
Novinec

Re: Trganje od plače - nujno

Odgovor Napisal/-a yaxo11 »

Torej, ali lahko trga oz naredi destimulacijo
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: Trganje od plače - nujno

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Če imate nagrajevanje po učinku, kar sistem stimulacije v resnici je, morate imeti nekje zapisana jasna pravila oziroma mesila, katera morajo biti dostopna in znana vsem zaposlenim. Na plačilni listi mora biti to pregledno in delodajalec vam je dolžan objasniti razlog njegove ocene. Tudi sistem osebnega ocenjevanja je način stimulativnega nagrajevanja.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori