Uporaba ženinega avtomobila pri s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: Uporaba ženinega avtomobila pri s.p.
Za vsak dan posebej napišite relacijo in namen poti, zaenkrat je to dovolj.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

OK, hvala za vse informacije, bom sigurno še kaj spraševal, ker ste tako fajn 
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Ali imate pogodbo v pavšalnem znesku ali po dejanskih storitvah - obiskih? Če je slednje, morate tako v računu navesti vse datume obiskov. lpemcee napisal/-a:Hm... dokaz. Imam pogodbo s podjetjem o vzdrževanju xy stvari. Oni me pokličejo, jaz pridem. Za vsak obisk ne izstavim računa, izstavim ga enkrat mesečno, po pogodbi. Kako naj dokažem, da sem bil tistega dne v dotičnem podjetju? A jim dam nekaj za podpist, ali kaj?
Ne glede na to, ali je pogodba v pavšalnem znesku ali po dejansko opravljenih storitvah je treba za vsak obisk (in s tem opravljeno storitev) imeti podpisan delovni nalog, ki je potem osnova za obračun kilometrine. Delovni nalogi so priloga k računu, tako da na računu ni treba navajati podrobnosti, datum opravljanja storitev je lahko od prvega do zadnjega dne v mesecu.
Mincek
Aja, pa še to: nekoč sem nekje prebrala
, da lahko za službene namene uporabljaš le svoj avtomobil ali avtomobil v lasti družinskega člana. Za vse ostalo naj bi bile negativne davčne implikacije. (Morda je šlo za pojasnilo DURS-a?)
Mincek