plača in obračunavanje dodatkov

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
superman
Novinec
Novinec

plača in obračunavanje dodatkov

Odgovor Napisal/-a superman »

Pozdravljeni!

Imam dvoje vprašanj in sicer:

Dve leti nazaj sem podpisal pogodbo z delodajalcem za takratno minimalno plačo (staro minimalno) + dodatki: za nočno delo 30%, za delo za praznike 90%, za nedeljsko delo 75%, za sobotno delo 10%, za popoldansko delo 7%

Imam specifičen delovni čas - samo ob vikendih 48 ur skupaj (natančneje v soboto od sedmih zjutraj do pondeljka do sedmih zjutraj)

In sedaj se mi godi naslednje: sodelavci, ki imajo normalni delovnik, se pravi od pon do petka od 7-15 imajo isto plačo kot jaz, ki delam "petke in svetke", saj jim na plačilni listi piše prejšnja minimalna plača + obvezni dodatek (102 evra)do minimalne plače; jaz pa pač to zaslužim z dodatki.
a je to prav?

2. vprašanje: kljub mojemu urniku, mi na plačilni listi piše 40 ur rednega dela. To se mi zdi čudno, ker v mojem primeru rednega dela ni, saj recimo v soboto ko začnem, bi naj bilo prvih 8 ur šteto recimo že pod sobotno delo, ali razmišljam narobe???
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Re: plača in obračunavanje dodatkov

Odgovor Napisal/-a MG »

Zakonsko je pravilno- žal. Ni pa fer, da imajo sodelavci isto izplačilo kot vi čeprav delate v neugodnem delovnem času. Poskusite svoje pomisleke predstaviti nadrejenim in se poskusite pogoditi za minimalno plačo po zakonu ( tako se bo osnova vedno zviševala ) + dogovrjeni dodatki.

Če delate 48 ur na reden vam gre 40 ur v redno delo , 8 ur pa bi moralo biti nadur ali pa fond za koriščenje.
Za vas je redno delo pač delo med vikendom, ker ste se za tak urnik pogodili z delodajalecm. Pripadajo pa vam seveda dodatki za neugoden delovni čas.
Odgovori