razlika do polne kilometrine

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
nevtino23
Novinec
Novinec

razlika do polne kilometrine

Odgovor Napisal/-a nevtino23 »

Imam s.p. in podjetje s katerim sodelujem mi povrne 0,19€ potnih stoškov. ali si lahko pri sebi obračunam kot strošek razliko do polne klometrine (0,37€), torej 0,18€.

lp J
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Re: razlika do polne kilometrine

Odgovor Napisal/-a MG »

Seveda. To kar vi njim zaračunate in to kar vam zakon prizna kot strošek nima nobene medsebojne povezave.
nevtino23
Novinec
Novinec

ok torej ce prav rzumem...

Če imam recimo 1.10.2010 službeno pot dolgo 100 km, in podjetju za katerega opravim storitev izstavim tudi račun za potne stoške - 100km X 0,19€.
Ali lahko potem pri sebi za 1.10.2010 prikažem potne stroške v višini 100km X 0,37€?
Torej lahko kot strošek uveljavljam vse službene poti, ne glede na to ali mi jih kdo plača ali ne?

hvala lp J
orljek
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a orljek »

Priznan strošek je celo KM, če se peljete na pogajanja s potencialnim partnerjem, pa se ne zmenita za delo. lp
nevtino23
Novinec
Novinec

to vem ja.

zanima me samo če nekemu drugemu podjetju izstavim račun za potne stoške, ali mi to preprečuje, da bi jih pri svojih bilancah prikazal kot strošek mojaga podjetja.
orljek
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a orljek »

nevtino23 napisal/-a:zanima me samo če nekemu drugemu podjetju izstavim račun za potne stoške, ali mi to preprečuje, da bi jih pri svojih bilancah prikazal kot strošek mojaga podjetja.
Preberi še enkrat (pravilen) odgovor MG. lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Če vi vaši stranki zaračunate poleg svoje storitve tudi potne stroške, to zadeva le vaju in nima nič skupnega s potnimi stroški, ki jih lahko vi uveljavljate kot davčno priznane.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori