Vse ostalo kar nekako zastopim, ne vem pa, kaj je pravilna osnova po 1.1.05 za izračun bonitete glede na to, da že obračunavamo boniteto po starem? Ali kdo ve?
[B)]
Boniteta za avto po 1.1.05
Moderator: Mirko Zbačnik
Zalka!
V zvezi z obračunom bonitet po 1.1.2005 po novem zakonu o dohodnini, me zanima ali vam ni jasno glede bonitet za osebna motorna vozila ali kaj drugega.
Če gre za osebna motorna vozila vam lahko povem, da je Ministrstvo za finance, sektor za davčni in carinski sistem, dne 08.10.2004 pod štev.424-01-5/2004/2 izdalo pojasnilo glede obračunavanja tovrstnih bonitet.
Če ne boste mogli pridobiti tega pojasnila, mi sporočite vaš fax, da vam pošljem ta dopis.
Lep pozdrav. Mravlja
V zvezi z obračunom bonitet po 1.1.2005 po novem zakonu o dohodnini, me zanima ali vam ni jasno glede bonitet za osebna motorna vozila ali kaj drugega.
Če gre za osebna motorna vozila vam lahko povem, da je Ministrstvo za finance, sektor za davčni in carinski sistem, dne 08.10.2004 pod štev.424-01-5/2004/2 izdalo pojasnilo glede obračunavanja tovrstnih bonitet.
Če ne boste mogli pridobiti tega pojasnila, mi sporočite vaš fax, da vam pošljem ta dopis.
Lep pozdrav. Mravlja
Za osebni avtomobil: 1,5% nabavne vrednosti (od 2. do 4. leta zmanjšanje osnove vsako leto za 15%, naslednja 4 leta pa 10%, od vključno 9. leta je osnova 0. Pri manj kot 500 km zasebnih voženj na mesec se boniteta zmanjša za polovico, če je zagotovljeno gorivo, se osnova oz. stopnja poveča za 25%.
To smo slišali na seminarju od ZRFR.
lp
To smo slišali na seminarju od ZRFR.
lp
Zalka tudi jaz nevem kako bom. Imamo 7 let staro vozilo in po 12,5% amortizacijski stopnji smo že prišli do osnove 0. Ga. Maja Bohorič je na enem seminarju pojasnila, da moramo it ponovno obračunat osnovo skladno z novim načinom ugotavljanja osnove, misli, da tako kot je naša izvedela na seminarju ZRFR. Še kakšno mnenje prosim - direktor se že razburja
:sad: