Regres

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mušketir
Novinec
Novinec

Regres

Odgovor Napisal/-a mušketir »

V prvi polovici leta bom menjala službo, sorazmerni del dopusta za 2011 bom koristila v sedanji firmi. Kar se tiče regresa pa: glede na stanje v sedanji firmi, bi se dogovorila da mi novi delodajalec izplača cel regres. Ali je to možno, mi pripada cel regres glede na to da v oktobru nastopim porodniški dopust?
Hvala za odgovor in lep dan!
franca
Računovodja
Računovodja
Kraj: Mengeš

Re: Regres

Odgovor Napisal/-a franca »

Novi delodajalec vam je dolžan izplačati del regresa sorazmerno s trajanjem zaposlitve. Porodniški dopust ne vpliva na višino regresa, začetni datum zaposlitve pa. Prvi del regresa vam mora izplačati sedanji delodajalec.
lejla22
Računovodja
Računovodja

Re: Regres

Odgovor Napisal/-a lejla22 »

Jutro,
tudi jaz vam predlagam, da vam vsak delodajalec nakaže "svoj" sorazmerni delež regresa. za obdobje pri prvem naj vam izplača regres z zadnjo plačo. Predvidevam da boste imeli neprekinjeno delovno razmerje, zato vam po preteku 6 mesecev v letu 2011 pripada celoten regres. To pa pomeni, da junija (če prav razumem, boste menjali zaposlitev pred junijem), pripada celotni regres, zmanjšan za sor.del pri "prvem letošnjem delodajalcu", pri katerem ste trenutno še zaposleni.

Enako velja za koriščenje dopusta. Trenutni delodajalec vam je dolžan omogočiti izkoristiti sor.del dopusta v času trajanja delovnega razmerja. In to, da odhajate na porodniški dopust, ne vpliva na pridobitev pravice do dopusta, posledično do regresa.

LP, Lejla :P
Odgovori