podjemna pogodba
Moderator: Mirko Zbačnik
podjemna pogodba
Zanima me kako je s podjemno pogodbo pri upokojencu:
-kolikšen znesek lahko izplačamo upokojencu, da se mu to ne pozna pri pokojnin
(slišal sem, da je sedaj to neomejeno, včasih pa je bilo to povezano z minimalno plačo-polovica)
-kako je z dohodnino
(odvisno je od zneska višine pokojnine in podjemega dela , ki ga upokojenec doseže v koledarskem
letu in potem v katero dohodnisko lestvico pade)
Zanima me, če to drži in bi prosil za čimprejšni odgovor, ker se mi že malo mudi.
Lp, Boštjan
-kolikšen znesek lahko izplačamo upokojencu, da se mu to ne pozna pri pokojnin
(slišal sem, da je sedaj to neomejeno, včasih pa je bilo to povezano z minimalno plačo-polovica)
-kako je z dohodnino
(odvisno je od zneska višine pokojnine in podjemega dela , ki ga upokojenec doseže v koledarskem
Zanima me, če to drži in bi prosil za čimprejšni odgovor, ker se mi že malo mudi.
Lp, Boštjan
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: podjemna pogodba
Omejitev, razen nevarnosti, da ima ta pogodba značilnosti delovnega razmerja ni.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Akontacijo dohodnine mu boste obračunali po 25% od osnove - izpolnite REK-2 obrazec, pa boste dobili vse potrebne zneske. DURS pa bo iz vseh njegovih dohodkov v letu obračunal letno dohodnino.-kako je z dohodnino
Pri podjemni pogodbi se obračuna tudi posebni davek na določene prejemke v višini 25% od bruto zneska.
Zanima me, kako je z obračunom tega davka. Zasledila sem, da obstaja obrazec, ki naj bi se ga oddalo na DURS ob oddaji obrazca REK-2. Ne najdem pa ga v eDavkih. Ga je sploh še potrebno oddajati? Kako pa? Kot prilogo?
Zahvaljujem se za vsakršno pomoč.
Zanima me, kako je z obračunom tega davka. Zasledila sem, da obstaja obrazec, ki naj bi se ga oddalo na DURS ob oddaji obrazca REK-2. Ne najdem pa ga v eDavkih. Ga je sploh še potrebno oddajati? Kako pa? Kot prilogo?
Zahvaljujem se za vsakršno pomoč.
zabica155 - Ni posebnega obrazca za obračun posebnega davka na določene prejemke to je napisano spodaj kar na obrazcu REK-2. Tu se vpišejo podatki.
Meni sicer program za plače avtomatsko kreira obrazce REK in je to že vpisano, drugače pa je potrebno ročno vpisati.
Meni sicer program za plače avtomatsko kreira obrazce REK in je to že vpisano, drugače pa je potrebno ročno vpisati.
Pozdravljeni Bojča!
Hvala za odgovor, ampak prosim, poglejte to povezavo... http://www.durs.gov.si/si/pravne_osebe/ ... _prejemke/
Hvala za odgovor, ampak prosim, poglejte to povezavo... http://www.durs.gov.si/si/pravne_osebe/ ... _prejemke/
Sem pogledala povezavo ... saj je vse OK.
Ko pripravite obrazec REK-2 je spodaj prikazan tudi obračun posebnega davka na določene prejemke.
Ta obrazec, ki je v povezavi se je oddajalo prej ko je bilo potrebno dostaviti na DURS papirje - oddal se je obrazec REK-2 in ta obrazec ki je v povezavi. Sedaj ko je vse preko e-davkov je to že zajeto v obrazcu REK-2 (poglejte si na e-davke v obrazec REK-2).
Jaz oddajam že skoraj leto in pol tako in ni bilo nič narobe. Sedaj je pač vse na eni strani e-davkov prej pa sta bila dva papirja.
Ko pripravite obrazec REK-2 je spodaj prikazan tudi obračun posebnega davka na določene prejemke.
Ta obrazec, ki je v povezavi se je oddajalo prej ko je bilo potrebno dostaviti na DURS papirje - oddal se je obrazec REK-2 in ta obrazec ki je v povezavi. Sedaj ko je vse preko e-davkov je to že zajeto v obrazcu REK-2 (poglejte si na e-davke v obrazec REK-2).
Jaz oddajam že skoraj leto in pol tako in ni bilo nič narobe. Sedaj je pač vse na eni strani e-davkov prej pa sta bila dva papirja.
Torej se je oddajalo v preteklosti. Sem želela samo potrditev.
Še enkrat hvala za pomoč Bojča. Pa lep dan želim!
Še enkrat hvala za pomoč Bojča. Pa lep dan želim!