Izdani račun
Moderator: Mirko Zbačnik
Izdani račun
Zdravo!
Sem malo v dilemi glede izdajanja računov. Če sem storitev opravljala od 1.11do 30.11 v mesecu, je dovoljeno račun izstaviti na recimo 2.12 in upoštevati izstopni davek v novembru. Ali bi bilo bolje ga napisati na dan 30.11?
Hvala za odgovore!
Lep pozdrav!
Sem malo v dilemi glede izdajanja računov. Če sem storitev opravljala od 1.11do 30.11 v mesecu, je dovoljeno račun izstaviti na recimo 2.12 in upoštevati izstopni davek v novembru. Ali bi bilo bolje ga napisati na dan 30.11?
Hvala za odgovore!
Lep pozdrav!
Račun lahko izstavite z datumom 2.12.2004, kot datum opravljene storitve pa morate navesti 30.11.2004 in dati v obračun DDV za mesec november (če ste mesečni zavazanci za DDV). Če pa ste tromesečni ali polletni zavezanci pa pazite pri računu za december (storitve od 1.12. do 31.12.2004), da boste DDV vključili v zadnji obračun za leto 2004.
LP
Anela
LP
Anela
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Tudi jaz se ubadam z istim problemom. Na Zvezi RFR so zatrdili, da za dobave iz EU ni sprememb. Če gledate IKS 10, kjer so opisane spremembe - je opisan samo primer za nabavo na domačem trgu. O dobavi iz EU pa niti besedice. Ali res ni spremembe, ali pa še ni jasno in si niso upali napisati. Oj, kdo bi vedel?
Tudi jaz bi KRIČALA!
Tudi jaz bi KRIČALA!
Že, pa tam v IKS-u so primeri september/oktober, ne npr.november december, kot je v Vidinem primeru.
Meni je sicer tudi bilo všeč, da pri spremembah ni bilo nič o pridobitvah, kot ugotavlja Slavica. Ampak, zdaj ko sem "tisto" (=:???:glej zgoraj) prebrala na le-onem forumu, mi je pa res upadel greben.
Meni je sicer tudi bilo všeč, da pri spremembah ni bilo nič o pridobitvah, kot ugotavlja Slavica. Ampak, zdaj ko sem "tisto" (=:???:glej zgoraj) prebrala na le-onem forumu, mi je pa res upadel greben.