Pozdravljeni,
Smo tik pre ustanovitvijo d.o.o.- vendar bi želeli 3 lastnike skriti (ne smejo biti vidni). Ali je to možno? Nekaj sem bral o možnosti ustanovitve tihe družbe, vendar mi zadeve niso še popolnoma jasne.
Mogoče kdo več ve o tej tematiki...
Hvala za pomoč in lp
tiha družba
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: tiha družba
Je možno, ti lastniki potem niso vidni v registru, družba pa ima v imenu dodatek t.d. (tiha družba). Pogodbe o tihi družbi se sklenejo pri notarju, ki uredi tudi vse potebno glede vpisa.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Ta dodatek tiha družba pri imenu mi ni všeč. A se da mogoče na kak drug način skriti lastnike?
uradno mora biti tako.... za druge variante se morate pa dogovoriti zgolj z notarjem, ki ta postopek spelje.
Naty