pozdravljeni,
zanima me ali se lahko izplača avtorski honorar nekomu na hrvaško. Za našo firmo je prevajal ena iz hrvaške. Zdej pa me zanima kako je s plačilom avtorskega honorarja. Dohodnina se verjetno plača v sloveniji ampak kako oddam rek-2 ker nimam davčne številke oz kakšen je postopek?
hvala za pomoč in lep pozdrav,
AVTORSKI HONORAR
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: AVTORSKI HONORAR
pridobiti mora slovensko davčno številko, potem boste pa lahko obračunali in izplačali honorar.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Najlepša hvala za tako hiter odgovor...zanima pa me kako pridobi našo davčno številko? Na kateri davčni urad mora it ?
še enkrat hvala in lep pozdrav
še enkrat hvala in lep pozdrav
z veljavnim potnim listom gre na najbližji davčni urad in zaprosi za številko, ponavadi jo izdajo takoj.
Naty