vodenje materiala

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
dragica1
Novinec
Novinec

vodenje materiala

Odgovor Napisal/-a dragica1 »

Smo instalaterji, vodimo zalogo materiala, katerega nabavljamo, damo na zalogo, po dobavnici razpišemo na stranko..... ostane tudi zaloa.
Razmišljamo, da bi opustili materialno poslovanje in začeli voditi porabo materiala po določeni stranki, projektih kar v glavni knjigi po stroškovnih mestih. Ves nabavljeni in porabljeni material bi razknjižili direktno na objekt, ne bi nič vodili skladiščnega poslovanja, ne bi imeli zaloge materiala.
Ali je to izvedljivo, oziroma pravilno?
Kje bi našla kakšno razlago, da nam ni potreno voditi oziroma da moramo voditi materialno poslovanje?

Hvala za pomoč in lep dan.
belokranjka
Nov član
Nov član

Re: vodenje materiala

Odgovor Napisal/-a belokranjka »

Pozdravljeni,

naše podjetje se ukvarja z gostinstvom in tudi mi ne vodimo "materialnih oz. gostinskih kartic". Vso nabavo knjižimo direktno v stroške, obrazlago za to pa sem videla mislim da v SRS-jih, pod opredelitvijo kaj sploh je zaloga. Za zalogo gre v primeru, da je nek material ali blago v podjetju VEČ KOT EN MESEC. Pri nas pa vse stvari nabavljamo dnevno ali tedensko, skoraj izjemoma samo 1 x mesečno. Poleg tega imamo pri nas menije, ki se vsakodnevno prilagajajo gostom (imamo veliko tujcev), sezonske jedi,... tako da pri nas tudi na stranke ne moremo razknjiževat! Imeli smo že davčni pregled ravno materialnih kartic, smo povedali da jih ne vodimo, da pa imamo evidenco nabave blaga in evidenco prodaje (dnevno vodeno) in je to zadostovalo.

Upam, da sem vam bila v pomoč.

Lp
Odgovori