EPOBOT-TEHNIČNA POMOČ!

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
uni
Super računovodja
Super računovodja

EPOBOT-TEHNIČNA POMOČ!

Odgovor Napisal/-a uni »

Že vse dan se trudim,pa so na Ajpes vsi nedosegljivi-referentka, tehnična pomoč..

1. sploh ne vem, ali moram za obvezen pobot še kaj urejati pooblastilo, ali mi ni potrebno, če že oddajam elektronsko LP,1/zap.m...
skratka ,iz tega, da sem poskusnolahko vnašala v obvezen pobot, sklepam, da je vse ok in ne rabim dodatnega pooblastila.Je tako?
2.Tudi za stare terjatve,zapadle pred 16.3.,lahko vnesem za sitega dobavitelja več postavk-za vsak račun posebej,ni pa nujno? Se da kaj "kopirat" ali moraš potem vnašat npr.za 10 računov 10x davčno številko?

3.Prostovoljni pobot: hotela sem poslat pogodbo za prostovoljni pobot na Ajpes(samo preko pošte se da,oz.elektronsko se ne da ,kajne?)- pa zgleda, da imam to dovoljenje že-če vtipkam v "statistika poslovnega partnerja"- in vnesem svojo dš, se izpiše v kolono Naročnik DA.
Ali to pomeni, da imamo že dovoljenje za prijavljanje v neobvezen pobot? samo nimam identifikacijske številke.
4.Kje se sploh lahko vnaša v prostovoljen pobot? našla sem samo možnost vnosa v obvezen pobot.

Kolio težav, pa nihče ne dviga telefona na Ajpesu.Lepo prosim, če kdo obvlada to področje oz.ga je že osvojil, za pomoč.
snupi
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Re: EPOBOT-TEHNIČNA POMOČ!

Odgovor Napisal/-a snupi »

Najprej poizkusi iti na e pobot in če te spusti noter potem boš lahko vnašala, sicer moraš narediti pooblastilo.
uni
Super računovodja
Super računovodja

Re: EPOBOT-TEHNIČNA POMOČ!

Odgovor Napisal/-a uni »

Ja,saj to opisujem-lahko vnašam, vendar za obevzni pobot! ne morem izbrati, ali hočem 1-obvezni, 2-prostovoljni za nezapadle...kljub temu, da mi v statuistika posl.partnerja kaže Naročnik DA.
Odgovori