Pozdravljeni,
nujno prosim za vaše mnenje. Zadeva je sledeča. Dobavitelj, ki je istočasno tudi povezana oseba, nam izstavlja račune brez valute, ki se plačujejo različno, nekje tudi do 3 leta. Iz tega naslova imam nekaj neplačanih računov še iz leta 2009 in dalje.
Ali lahko naredim pogodbo v kateri navedem valutni rok, recimo 3 leta in v tem primeru mi ne bi bilo potrebno prijavljati v epobot, saj računi "še niso zapadli"? Ali je bilo na kakšnem seminarju o tem kaj govora?
Hvala za vsakršno informacijo.
Lep pozdrav.
E POBOT - računi brez valute
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: E POBOT - računi brez valute
Tudi jaz imam nekaj takšnih primerov. Naredli smo pogodbo, podpisale so obe stranke.
Napisali smo tudi nekaj izjav, ker nekatere stranke pač želijo določene obveznosti poravnati z medsebojno kompenzacijo , pa obveznost druge stranke še ni zapadla ali pa še spolh ni nastala ampak bo .
Resnično ne vem kako bi človek naredil , da bo prav.
Napisali smo tudi nekaj izjav, ker nekatere stranke pač želijo določene obveznosti poravnati z medsebojno kompenzacijo , pa obveznost druge stranke še ni zapadla ali pa še spolh ni nastala ampak bo .
Resnično ne vem kako bi človek naredil , da bo prav.
Preberite si zakon. Valuta ne sme biti dalša od 60 dni, izjemamo s pogobo 120 dni.
To, da je povezana oseba nima nobene veze. Kvečemu se vam lahko kakšen inšpektor gor vsede in vam zadevo prekategorizira v posojilo.
To, da je povezana oseba nima nobene veze. Kvečemu se vam lahko kakšen inšpektor gor vsede in vam zadevo prekategorizira v posojilo.
Hvala Sanja 84.
Zanima me tudi ali je zakonsko pravilno, da so računi brez valute in da je sklenjena takšna vrsta pogodbe.
Prosila bi vas za vaša mnenja, za kar se vam vnaprej lepo zahvaljujem.
Zanima me tudi ali je zakonsko pravilno, da so računi brez valute in da je sklenjena takšna vrsta pogodbe.
Prosila bi vas za vaša mnenja, za kar se vam vnaprej lepo zahvaljujem.
Hvala MG.
Od 16.3. dalje imamo pogodbo napisano z valuto za 120 dni, kar je v skladu z zakonom. Zanima me za nazaj ali je stvar izpeljana v skladu z zakonom.
Od 16.3. dalje imamo pogodbo napisano z valuto za 120 dni, kar je v skladu z zakonom. Zanima me za nazaj ali je stvar izpeljana v skladu z zakonom.