Ja, to glede višjega dohodninskega razreda sem poštekala. Mislim, da imam dobro možnost, da naslednje leto bankrotiram - zaradi prejema subvencije!
Zdi se mi IZRAZITO in popolnoma nefair, da so nas normirance tako olupili in nas avtomatsko potisnili v višji dohodninski razred, vsi ostali pa bodo lepo uživali prednosti subvencije kot se spodobi - brez vsake škode.
Če bi mi kakšna uradna oseba vse to blagovolila povedati preden sem podpisala pogodbe - pa mi ni NIHČE, nikjer, nikoli tega omenil - se nikoli ne bi odločila za subvencijo!
S.p., subvencija, prispevki in porodniška
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: S.p., subvencija, prispevki in porodniška
...višjega dohodninskega razreda ...
prav: ...višjega razreda za plačevanje prispevkov...
ZPIZ lahko odobri znižanje prispevkov, samo to jim gre zelo težko in počasi od rok.
Zato predlagam, da čimprej narediš vlogo za znižanje v naslednjem letu in jih osebno nadleguješ in to vztrajno!
Razlogi so očitni - sistemsko nerealno izkazan dobiček v primerjavi z običajnimi spji.
Vso srečo v bitki z državnimi neumnostmi!
LP
prav: ...višjega razreda za plačevanje prispevkov...
ZPIZ lahko odobri znižanje prispevkov, samo to jim gre zelo težko in počasi od rok.
Zato predlagam, da čimprej narediš vlogo za znižanje v naslednjem letu in jih osebno nadleguješ in to vztrajno!
Razlogi so očitni - sistemsko nerealno izkazan dobiček v primerjavi z običajnimi spji.
Vso srečo v bitki z državnimi neumnostmi!
LP
V redu, bom naredila to. Verjetno bom v novem letu vseeno uveljavljala dejanske stroške (ta trenutek mrzlično seštevam svoje stroške) in razmišljam o tem, da grem kar na ***** računovodski servis. cenovno so mi ok, poleg tega pa so na delavnici omenili, da ti pomagajo vložiti takšno vlogo.
Dobra novica je, da sem poklicala svojo davčno kontrolorko in me je pomirila, da se mi za prispevke štejejo le prihodki iz s.p.-ja, ne iz predhodnih avtorskih pogodb (sem imela napačne informacije), kar me kljub obdavčitvi subvencije ohrani v 2.razredu (to sem pričakovala).
Dobra novica je, da sem poklicala svojo davčno kontrolorko in me je pomirila, da se mi za prispevke štejejo le prihodki iz s.p.-ja, ne iz predhodnih avtorskih pogodb (sem imela napačne informacije), kar me kljub obdavčitvi subvencije ohrani v 2.razredu (to sem pričakovala).
Majku jim...
Kot sem pisal pred casom so mi na DURSu rekli, da se subvencija za samozaposlitev ne steje v dohodnino in razvrstitev v placne razrede. Vceraj pa sem dobil posto od Zavoda za zaposlovanje, da naj zavrnem informativni izracun dohodnine in naj prijavim dodatno se subvencijo, ki sem jo za samozaposlitev prejel v letu 2009.
Problem je sedaj v tem, da sem konec leta, da ne bi presegel meje za placilo prispevkov, sel prakticno do meje, dva racuna pa preusmeril ze za leto 2010. In to sem naredil potem, ko sem po telefonskem pogovoru od zaposlene osebe na DURSu dobil odgovor, da se subvencija ne steje med prihodke za obracun dohodnine in prispevkov.
Lepo so me zaj%&/$#".
Kaj naj zdaj naredim? Kaj se zgodi, ce "pozabim" prijavit ta prihodek? Itak bi ga moral prijavit Zavod za zaposlovanje.
Lep pozdrav.
Kot sem pisal pred casom so mi na DURSu rekli, da se subvencija za samozaposlitev ne steje v dohodnino in razvrstitev v placne razrede. Vceraj pa sem dobil posto od Zavoda za zaposlovanje, da naj zavrnem informativni izracun dohodnine in naj prijavim dodatno se subvencijo, ki sem jo za samozaposlitev prejel v letu 2009.
Problem je sedaj v tem, da sem konec leta, da ne bi presegel meje za placilo prispevkov, sel prakticno do meje, dva racuna pa preusmeril ze za leto 2010. In to sem naredil potem, ko sem po telefonskem pogovoru od zaposlene osebe na DURSu dobil odgovor, da se subvencija ne steje med prihodke za obracun dohodnine in prispevkov.
Lepo so me zaj%&/$#".
Kaj naj zdaj naredim? Kaj se zgodi, ce "pozabim" prijavit ta prihodek? Itak bi ga moral prijavit Zavod za zaposlovanje.
Lep pozdrav.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Mislim, da je razlika v tem, ali ste prejeli subvencija kot fizična oseba, ali pa kot fiična oseba, ki opravlja dejavnsot.
Mogoče je v tem "štos".
Mogoče je v tem "štos".
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Lepo pozdravljeni,
mene pa zanima ker si odpiram s.p. in delamo na tem da bi imeli otroka pa me zanima kaj se zgodi, če zanosim po dveh mesecih ko imam odprt s.p.in nastopijo težave z nosečnostjo, ali sem sploh opravičena do bolniške, kako bi se mi potem izračunala bolniška in nato če bi bilo vse vredo tudi porodniška.
ali se mi splača plačevat višje prispevke od minimalnih ali ne.
hvala za odgovor in lp
mene pa zanima ker si odpiram s.p. in delamo na tem da bi imeli otroka pa me zanima kaj se zgodi, če zanosim po dveh mesecih ko imam odprt s.p.in nastopijo težave z nosečnostjo, ali sem sploh opravičena do bolniške, kako bi se mi potem izračunala bolniška in nato če bi bilo vse vredo tudi porodniška.
ali se mi splača plačevat višje prispevke od minimalnih ali ne.
hvala za odgovor in lp
Pozdravljeni,
Sem brezposelna, tri mesece prijavljena na zavodu za zaposlovanje, januarja imam zagovor diplomske naloge, februarja možnost zaposlitve, avgusta pa rok poroda.
Zanima me naslednje:
- kakšne so moje možnosti subvencije prispevkov za zaposlitev, glede na to da imam 25 let (ali je še kakšen obstoječ razpis oz. kakšni so obeti za leto 2014)?
- V primeru, da koristim subvencijo za zaposlitev, kako je potem s porodniško?
Že vnaprej se zahvaljujem za vaš odgovor in vas toplo pozdravljam!
Sem brezposelna, tri mesece prijavljena na zavodu za zaposlovanje, januarja imam zagovor diplomske naloge, februarja možnost zaposlitve, avgusta pa rok poroda.
Zanima me naslednje:
- kakšne so moje možnosti subvencije prispevkov za zaposlitev, glede na to da imam 25 let (ali je še kakšen obstoječ razpis oz. kakšni so obeti za leto 2014)?
- V primeru, da koristim subvencijo za zaposlitev, kako je potem s porodniško?
Že vnaprej se zahvaljujem za vaš odgovor in vas toplo pozdravljam!