4 urni delavnik do otrokovega tretjega leta starosti

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
baburca
Novinec
Novinec

4 urni delavnik do otrokovega tretjega leta starosti

Odgovor Napisal/-a baburca »

Pozdravljeni, sem nova na forumu zato se vam opravičujem za začetniške napake. : :oops:
delodajalec mi je ponudil možnost da me zaposli po 4 ure do otrokovega tretjega leta. zanima me kako je s tem? kakšna je plača in ostali prispevki (potni stroški, malica,..). Ali mi pripada regres? kako je v primeru bolniške? Najbolj me pa zanima koliko bi mi potem znašalo denarno nadomestilo v primemu porodniške v teh treh letih?

Lepo se vam zahvaljujem za odgovor! :)
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Re: 4 urni delavnik do otrokovega tretjega leta starosti

Odgovor Napisal/-a MG »

V vašem primeru dobite 1/2 bruto plače kot bi jo dobili za polni delovni čas.

Neto plače tako ne morete izračunvati na pol, ker je praviloma manjša dohodnina in dobite tako nekaj več kot 1/2 od neto plače za polni delovni čas.

Malica in prevozni stroški vam pripadajo v celoti, pravtako regres za letni dopust.

CSD vam za razliko ur plača prispevke od minimalne plače.

V primeru bolniške dobite tako % ( 80 oz. 90 ) od bruto plače za polovični delovni čas.

Če boste še enkrat zanosili in vam bodo izračunavali porodniško bo osnova za novo porodniško bruto povprečje zadnjih 12 mesecev. Če boste v zadnjih 12 meseceih delali po 4 ure potem bo vaša osnova za izračun bolniške vaša bruto plača za 1/2 delovni čas + 1/2 minimalne plače. Torej bo porodniška v vsakem primeru manjša kot če bi delali za polni delovni čas razen če imate že tako minimalno plačo.
baburca
Novinec
Novinec

Re: 4 urni delavnik do otrokovega tretjega leta starosti

Odgovor Napisal/-a baburca »

najlepša hvala za odgovor! :)
Odgovori