Regres pomoč

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Arwen
Nov član
Nov član

Regres pomoč

Odgovor Napisal/-a Arwen »

Pozdravljeni!

Rabila bi pomoč. Bivši delodajalec mi še vedno ni izplačal regresa za leto 2008 in 2010. Ker nameravam vložiti tožbo preko pametenega e-obrazeca bi potrebovala izračun regresa za ti dve leti da vpišem pod rubriko znesek regresa za 2008 in 2010.
V letu 2008 sem se pri njih zaposlila 1.5.2008 in bila do 1.9.2008 za 10 ur tedensko, od 2.9. do 31.12.2008 pa za 20 ur tedensko (polovični delovni čas).
V letu 2010 pa od 1.1.2010 do 31.8.2010 za 20 ur tedensko oz polovični delovni čas. Ali se lahko izračuna zamudne obresti.

Za pomoč se vam najlepše zahvaljujem.

Lp!
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Re: Regres pomoč

Odgovor Napisal/-a MG »

Dali ste nam premalo podatkov.

Je bil skarjašan delovni čas po dogovoru ali na osnovi kakšenga pokojninskega ali starševskega zakona ?

Kolikšen znesek bruto regresa za polni delovni čas so dobili vaši sodelavci oz. v katero kolektivno pogodbo spadate?
Arwen
Nov član
Nov član

Krajši delovni čas je bil sklenjen zato, ker me za več kot toliko niso bili pripravljeni zaposliti zaradi stroškov(prispevkov in ostalih stvari). Zaradi nesoglasij po poteku pogodbe za določen čas lansko leto 31.8.2010 tudi jaz nisem želela več delati v tem podjetju. Pri njih sem bila zaposlena več kot dve leti in o pogodbi za nedoločen čas niso hoteli niti slišati ter mi zagotavljali da mi regres ne pripada.
V podjetju sem bila poleg dveh lastnikov podjetja zaposlena samo jaz. V pogodbi pa o regresu ni ne duha ne sluha. Kakšen regres sta si izplačala lastnika mi ni znano.

Lp!
MG
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a MG »

Katera pa je osnovna dejavnost podjetja oz. v katero kolektivno pogodbo spadate?
Arwen
Nov član
Nov član

Delala sem v administraciji. Če to ni dovolj bi vam pisala raje na zs.
MG
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a MG »

Ni pomembno kaj ste delala vi ampak aktera jhe osnovna dejavnost podjetja.

Mislim,d a izterjava preko hitrega obrazca ne bo uspešna, ker nimate izvršilnega naslova ampak bo potrebno tožiti na delovnem sodišču. Obrnite se na kakšnega odvetnika ali pa na sindikat če ste član.
Odgovori