Pozdravljeni!
Imamo dijaka 3. letnika in mu izplačujem nagrada 167 eur-do višine neobdavčenega zneska. Ko izpolnjujem rek 1-a obrazec vrsta dohodka 1020 me moti oznaka 101(dohodek) in 102 (davčna osnova), kajti obe polji morata biti izpolnjeni. In pa tudi v individualni rek je potrebno vpisat vrsto bruto dohodka. Ali je to ok? Malo neumno vprašanje, ampak me je malo strah, da ne bo dijak slučajno rabil od tega zneska plačati kakšen davek.
Prosim vas za pomoč ali je to pravilno.
Hvala in lep dan.
dijak 3. letnika
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: dijak 3. letnika
Jaz sem izpolnila samo:
- zap. 101, to je neto izplačilo dijaku
- zap. 312 , prispevek za zdr. zav. v znesku 4,46 eur (običajno prispevek za PIZ plača šola - poglejte v pogodbo)
in potem analitični del.
Paziti morate, da po vnosu vseh podatkov ne pritisnete "izračun".
lp
- zap. 101, to je neto izplačilo dijaku
- zap. 312 , prispevek za zdr. zav. v znesku 4,46 eur (običajno prispevek za PIZ plača šola - poglejte v pogodbo)
in potem analitični del.
Paziti morate, da po vnosu vseh podatkov ne pritisnete "izračun".
lp
Ampak, če izpolnim samo polje 101 mi javi napako, da polje 102 presega dovoljeno odstopanje od vsote polj AO52. Ali torej pri analitičnem delu niste izpolnili polja AO52?
LP
LP
Prosim vas še za tale odgovor.
Hvala.
Hvala.
-
racunalnik
- Računovodja

Pozdravljeni,
se bom kr k tej temi pridružila. Tudi mi imamo dijaka na praksi, je tretji letnik in bo imel 10 dni prakse. Imam par vprašanj in upam, da bo kdo vedel odgovor:
-nagrada se razpolovi, ker ni delal cel mesec?
-plačilo za prevoz in prehrano se doda zraven, brez da to vključim v rek obrazec?
Prosim za odgovor.
Lp
se bom kr k tej temi pridružila. Tudi mi imamo dijaka na praksi, je tretji letnik in bo imel 10 dni prakse. Imam par vprašanj in upam, da bo kdo vedel odgovor:
-nagrada se razpolovi, ker ni delal cel mesec?
-plačilo za prevoz in prehrano se doda zraven, brez da to vključim v rek obrazec?
Prosim za odgovor.
Lp