Pozdravljeni!
A slučajno kdo ve, ali je možno plačevati DDV po realizirani fakturi in ne po izstavljeni? Verjetno je treba DURS o tem obvestiti, pa ne vem, ali sem za 2. trimesečje tako ali tako že prepozen?
Gre namreč za to, da sodelujem s podjetjem, ki naj bi skušalo iti v prisilno poravnavo, še bolj verjeten pa je stečaj. Zadnji račun, ki so ga delno plačali, je bil izstavljen aprila, kasnejših računov verjetno tudi ne bodo plačali. Preden kličem na DURS, kjer me bodo nedvomno prevezovali sem ter tja, se najprej obračam na vas.
Najlepša hvala že vnaprej!
Lp
Plačilo DDV po realizirani fakturi
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Plačilo DDV po realizirani fakturi
Prehod na DDV po plačani realizaciji velja za vso poslovanje in ne samo delno za enega partnerja.
Potrebno je dati vlogo na DURS in potm od njih dobite odločbo. Po prejemu odločbe lahko preidete na obračun po plačani realizaciji vendar le ta velja od datuma odločbe in nikakor ne za nazaj.
Potrebno je dati vlogo na DURS in potm od njih dobite odločbo. Po prejemu odločbe lahko preidete na obračun po plačani realizaciji vendar le ta velja od datuma odločbe in nikakor ne za nazaj.
Aha, ok. Hvala. Me pa vseeno zanima, ali je potrebno placati ddv kljub temu, da gre firma v najboljsem primeru v prisilno poravnavo, kar pomeni da dobim placano polovico, v najslabsem primeru pa v stecaj in ne dobim niti evra? A imamo res tako nepravicne zakone? Se res ne da nic narediti? V najslabsem primeru grem lahko zaradi taksne davcne politike tudi sam v stecaj, potem pa na socialno podporo... Pametna drzava, ni kaj!!!
DDV je treba plačati. Ob končani prisilni poravnavi ali stečaju pa si lahko za neplačan del DDV poračunate. ampak to se lahko vleče še leta.