darilni boni in DDV
Moderator: Mirko Zbačnik
darilni boni in DDV
Ali še vedno velja, da ko stranka zamenja denar za darilni bon, se pri tem DDV ne obračuna, ampak se DDV obračuna, ko stranka bon vnovči in nekaj kupi za ta bon?
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Re: darilni boni in DDV
Darilni bon je "interni denar" in torej ni bila opravljena nobena storitev in prodano nobeno blago, zato nakup darilnih bonov ni obdavčeno z DDV-jem.
Mah malo me je zamedlo tole: dobimo denar, tako kot bi dobili avans, od prejetega avansa pa se obračuna DDV, res pa je, da pri bonu še ne vemo kaj bomo prodali in posledično ne vemo, kakšen bo DDV.
MG hvala za potrditev.
MG hvala za potrditev.
Naty
Ko prodaš bon izstaviš račun (bon za ....) v višini bona?
Sem že ugotovila.
lp
lp
Takšni odgovori so mi "najbolj všeč". Še bolj bi mi bili, če bi kolega/kolegica povedala kaj je ugotovila in s tem morda komu pomagala.mali007 napisal/-a:Sem že ugotovila.
Sicer pa za tiste, ki boste še v dvomih okrog DDV-ja od darilnih bonov povezava na pojasnilo DURS-a:
http://www.durs.gov.si/si/davki_predpis ... po_zddv_1/
lp
Točno to sem tudi jaz ugotovila. To, da tega nisem napisala tudi tukaj pa je čisto moja lenoba
.