na dan 1.6. smo presegli promet 25.000eur za 5.000eur. 10.6.smo dobili si številko. do 10.6. ni bilo več izdanih računov.
izračunali smo:
- ddv od od 5.000 eur=1.000eur
- vhodni ddv od 1.6. do 10.6. = 2.000eur
ugotovili smo presežek 1.000eur. v tem primeru ne dajemo samoprijave ampak je to preprosto naš strošek.
ali je moj postopek pravilen? prosim za potrditev! hvala!
samoprijava ob presežku
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: samoprijava ob presežku
lahko prosim samo kdo potrdi/ovrže, hvala!
Poznam primer, ko je ob davčnem pregledu inšpektorica priznala vstopni ddv od dneva presežka 25k, a je bil v tem primeru izstopni višji od vstopnega. Jaz bi na vašem mestu poklicala referenta in ga povprašala. In če bi se dalo dogovoriti s kupci, da jim izstavite račun z DDV (če ni preveč za nazaj).
Mincek
meni je sicer referentka rekla, da mora imeti nezavezanec v primeru presežka prometa enake pravice, kot bi jih v trenutku presežka imel, če bi bil zavezanec, vzpostavljeno mora biti tako stanje, kot bi bilo, če bi bil v tistem trenutku zavezanec. ker resnično zakaj bi samo obračunali ddv, odbiti od tistega datuma naprej pa ne bi smeli... kakorkoli, vhodne račune baje lahko predložimo, vendar le tiste, ki se nanašajo na izdani račun, s katerim smo presegli promet. kako butasto, saj valda najprej kupiš material in šele nato z njim izvedeš storitev.
dogovarjanje za nazaj se ne da, je preveč podjetij vpletenih...
dogovarjanje za nazaj se ne da, je preveč podjetij vpletenih...