Rok za vračilo v tujini plačanega davka

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
martinab
Začetnik
Začetnik

Rok za vračilo v tujini plačanega davka

Odgovor Napisal/-a martinab »

Meseca februarja sem preko e-davkov oddala Zahtevek za vračilo DDV v drugi državi članici, vendar še do danes (avgusta) nisem dobila nobenega odgovora oz. vračila DDV. Zanima me ali ima kdo izkušnje na tem področju, da je sam oddajal zahtevek? V kolikem času ti povrnejo znesek DDV in ali ti javijo, če so morda v zahtevku kakšne napake?

Hvala že vnaprej za vaše odgovore!
meurs
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Re: Rok za vračilo v tujini plačanega davka

Odgovor Napisal/-a meurs »

Moje izkušnje - prvo vračilo je trajalo preko pol leta oziroma so šele po 4 mesecih zahtevali dodatno dokumentacijo, po prvem vračilu gre pa skoraj rutinsko - samo 2 do 3 mesece.

Urška
vesnak
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a vesnak »

smem vprašati kaj ste dali za vračilo? kakšne račune ste imeli, da ste imeli obračunan ddv in sedaj zahtevate vračilo?
meurs
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a meurs »

Najemnina poslovnih prostorov.

lp

U
mmarja3
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a mmarja3 »

Sama sem imela do sedaj izkušnje za vračilom DDV v Nemčiji in Avstriji. Z Avstrijskim DDV-jem ni bilo nikakšrnih težav in so denar nakazali še predčasno. Žal pa z nemškim davčnim uradom ni bilo tako enostavno. Precej so se izmikali predno so nam nakazali denar. Poleg tega so na koncu zavrnili izplačilo zamudnih obresti.
Ste priložili vso potrebno dokumentacijo (npr. scan računov v kolikor ste zahtevali DDV v Nemčiji)?
vesnak
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a vesnak »

ker sem na tem področju vračila davka v tujini čisto nova, bi vas prosila za info in sicer imam en primer sedaj, pa ne vem ali to spada med ta vračila ali ne:

d..o.o. je kupila blago v GB; ker je bila vrednost blaga samo 200 funtov, imajo v tisti GB firmi tako prodajno politiko, da za tak znesek oni vedno zaračunavajo njihov VAT. seveda posledično temu pomeni, da meni ta ddv sedaj predstavlja velik problem kaj z njim? ali imam kakršnokoli možnost, da mi povrnejo ta DDV njihov davčni urad? namreč ta GB družba ni hotela napisati niti naše davčne številke, češ, da so potem v prekršku (čisto nelogično poslovanje)
Odgovori