poprava DDV za nazaj
Moderator: Mirko Zbačnik
poprava DDV za nazaj
Vem, da je bilo že napisano, ampak ne najdem, prosim za pomoč:
Sem mesečni zavezanec za DDV. Za junij je O-DDV napačen in ga moram popraviti. Kako to naredim na e-davkih? Nikakor mi ne gre. Hvala za pomoč.
Sem mesečni zavezanec za DDV. Za junij je O-DDV napačen in ga moram popraviti. Kako to naredim na e-davkih? Nikakor mi ne gre. Hvala za pomoč.
Re: poprava DDV za nazaj
Ponavadi je tako, da se še enkrat pošlje obračun, davčna upošteva zadnjega oddanega. Je pa prav, da se pogovorite še prej z referentko.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Ne morem več odpreti O-DDV za junij, mi ne dovoljujejo e-davki.
Je tu možna samoprijava? In če, kako se to naredi? Tudi tega ne najdem. Ali pa sem toliko zmedena, ker moram popravljati.
Je tu možna samoprijava? In če, kako se to naredi? Tudi tega ne najdem. Ali pa sem toliko zmedena, ker moram popravljati.
Imate možnost stornacije, kjer stornirate starega, vpišete razlog in ponovno oddate nov obračun.
LP
LP
Se opravičujem, ampak "na svetu" ne najdem, kje lahko storniram.
Naty73 napisal/-a:Ponavadi je tako, da se še enkrat pošlje obračun, davčna upošteva zadnjega oddanega. Je pa prav, da se pogovorite še prej z referentko.
Naty
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Če gre za popravek zadnjega obračuna, ga porpavite tako, da ga pošljete ponovno. To moćnost imate do tedaj, dokler ne pošljete novega.
Če gre za popravke vhodnega DDV-ja, ga enostavno vključite v tekoč obrazec.
Če gre za porpavke izhodnega DDV-ja, pokličite refertnko, da vam za morebitno plačilo pove, kolikšne so morebitne zamudne obresti.
Če porpavljate predhone obračune, morate kontaktirati z referentko, da vam zbriše oziroma "odpre" obdobja za porpavilo.
Če gre za popravke vhodnega DDV-ja, ga enostavno vključite v tekoč obrazec.
Če gre za porpavke izhodnega DDV-ja, pokličite refertnko, da vam za morebitno plačilo pove, kolikšne so morebitne zamudne obresti.
Če porpavljate predhone obračune, morate kontaktirati z referentko, da vam zbriše oziroma "odpre" obdobja za porpavilo.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Ups. Zamešala sem Rek1 obrazec in ddv, slednjega se da stornirati.
Najbolje,da se pogovorite z referentko ja. Ali pa naredite popravek v tekočem obdobju za nazaj.
LP
Najbolje,da se pogovorite z referentko ja. Ali pa naredite popravek v tekočem obdobju za nazaj.
LP
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
REK-e se da popravljat (neke črke ...v obrazvih...), DDV sami ne morete stornirati, popavite lahkio le zadnji obračun, da ga še enkrat pošljete.
Marsikaj se da rešiti s pomočjo regerenk(ov), zelo so prijazni.
Marsikaj se da rešiti s pomočjo regerenk(ov), zelo so prijazni.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko