Zdravo,
imam primer, ko je zaposlena dostavila izpis delovne dobe. V skupni delovni dobi, je imela pred letom 1991 tudi skupaj dve leti bonificiran delovni staž.
Sedaj pa me zanima, to obdobje dveh let se upošteva pri izpolnjevanju pogojev za upokojitev. Ali se bonificiran staž upošteva tudi v delovnem razmerju pri dodatku na minulo delo? Če se, kaj to pomeni? Da se upošteva v določenem obdobju dvojna delovna doba?
Hvala za čimhitrejše odgovore, namreč potrebujem podatek za pripravo plače.
Hvala
LP, Lejla
priznanje delovne dobe
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: priznanje delovne dobe
Po moje ne. Upoštevam delovno dobo, ne pokojninske dobe, torej ne upoštevam dobe na zavodu, benef. staž ali kak druge oblike pokojninske dobe.
adut, hvala za mnenje.
Po moje tudi jaz ne bi upoštevala tega, temveč samo dejansko delovno dobo, kot je oseba dejansko delala.
LP, Lejla
Po moje tudi jaz ne bi upoštevala tega, temveč samo dejansko delovno dobo, kot je oseba dejansko delala.
LP, Lejla
Čisto po kmečki logiki. Če je delala 25 let ima toliko let delovne dobe. Tudi če ima 2 leti bonificirani, to ne pomeni, da je delala 27 let pač pa 25 od katerih ima 2 leti bonificirani. Jaz bi upoštevala 25 let.
Slo5, ja hvala. Sem upoštevala samo dejansko leta, ko je delala. Bonificiranih let nisem upoštevala.
LP, Lejla
LP, Lejla