DDV- posrednik - nujno

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
ana179
Računovodja
Računovodja

DDV- posrednik - nujno

Odgovor Napisal/-a ana179 »

pozdravljeni,
nujno rabim pomoč - zanima me naslednje:

podjetje je za fizično osebo (za zaposlenega) plačalo račun za vgradnjo vrat v stanovanje.
zanima me, ali gre tukaj za posredništvo-
torej mi pošljemo izvajalcu storitve izjavo, da dela naročamo kot posrednik, v imenu in za račun svojega naročnika po 36.6c členu ZDDV-1
izvajalec nam fakturira storitev z 8,5% DDV
mi pa naprej fakturiramo zaposlenemu zopet z 8,5% ddv (mi prejet in izdan račun evidentiramo le na prehodnih kontih in ne v DDV knjigi)

tako razlago sem našla v IXU-5 iz 2010 (stran 66), kjer je ta zgled naveden ko gre za upravnika in najemnike- ne vem pa če lahko tudi mi tako ravnamo :roll: :szardi:

želimo pa, da gre prejet račun skozi naše podjetje, ker bomo lahko z njim kompenzirali našega dolgoletnega dolžnika.

lepo prosim z pomoč in hvala !!!
ana179
Računovodja
Računovodja

Re: DDV- posrednik - nujno

a res nihče ne ve?

lepo prosim za kakšen odgovor ali mnenje... hvala!
bozzo
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a bozzo »

Vi, kot posrednik zmeram kupite z 20 % davka, potem pa v kolikor pridobite izjavo končnega kupca, da gre za stanovanje do 120 m2 ali hišo do ...... in, da zadevo tudi vgradite in, da gre za stanovanjski objekt, mu boste prodali po znižani davčni stopnji .
ana179
Računovodja
Računovodja

ja ampak mi ne bomo nič vgradili , samo faktura bi šla preko nas- zato da lahko z njo kompenziramo eno našo terjatev...
Odgovori