Pozdravljeni,
prvič se srečujem z rekapitulacijskim poročilom, pa bi vas lepo prosila za HITRO pomoč.
V septembru mesecu je podjetje iz Italije opravilo storitev za nas ter izstavilo račun. Sedaj me pa zanima do kdaj moram oddati rekapit.poročilo? Namreč smo 3-mesečni zavezanec za DDV. Ali to pomeni, da ga moram posredovati do 20.10.11 ali ga lahko oddam kasneje z obračunom DDV-ja?
Vnaprej hvala za pomoč,
Tajrin1
Rekapitulacijsko poročilo
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Rekapitulacijsko poročilo
Iščem po forumu pa sem prišla še do informacije, da z oddajo RP-O postaneš mesečni zavezanec za DDV. Ali res to velja in nas o tem obvesti Durs?
Kaj pa naslednje leto, ostanemo mesečni ali zopet tromesečni zavezanec za DDV?
Lepo prosim za razlago.
Kaj pa naslednje leto, ostanemo mesečni ali zopet tromesečni zavezanec za DDV?
Lepo prosim za razlago.
Rekapitulacijsko poročilo oddate, če vi opravite oz izdobavite blago kupcu v Avstrijo.( in sta oba davčna zavezanca)
V vašem primeru, če sem prav razumela ste dobili fakturo za opravljeno storitev (prejeta) , kjer ni zaračunan DDV in naredite samoobdavčitev in nič ne poročate , samo v obrazcu za obračun DDV ločite postavke.
Upam, da sem prav razumela vaše vprašnje
V vašem primeru, če sem prav razumela ste dobili fakturo za opravljeno storitev (prejeta) , kjer ni zaračunan DDV in naredite samoobdavčitev in nič ne poročate , samo v obrazcu za obračun DDV ločite postavke.
Upam, da sem prav razumela vaše vprašnje
Najlepša hvala Sanja84.
Prav ste me razumela in sem se prav malo oddahnila.
Še enkrat hvala za pojasnilo,
Tajrin1
Prav ste me razumela in sem se prav malo oddahnila.
Še enkrat hvala za pojasnilo,
Tajrin1