izstavitev računa

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
tasa
Računovodja
Računovodja

izstavitev računa

Odgovor Napisal/-a tasa »

Ukvarjam se z gradbeništvom (s.p.). Sam sebi sem urejal okolico in objekt, kjer imam delavnice. Zdaj pa me zanima, kako je s tem, če si sam sebi izstavim račun za opravljeno delo. Kaj je to moj prihodek in odhodek, ali kako?
tasa
Računovodja
Računovodja

Re: izstavitev računa

Prosim, naj mi nekdo pomaga.
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nina »

Pred časom je bilo zastavljeno podobno vprašanje

viewtopic.php?f=2&t=11517
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Kolikor ste izvajali dela - adaptacijo na osnovnih sredstvih s.p.-ja in glede na opravljena dela predstavlja povečanje nabavne vrednosti osnovnih sredstev, je to izdelava v lastni režiji. Pri tem upoštevajte SRS 1.12: nabavno vrednost tvorijo stroški, ki jih povzroči njegova zgraditev ali izdelava.....nabavna vrednost takšnega sredstba ne more biti večja od tržne vrednosti..... Stroški morajo biti razvidni iz delovnega naloga ali kakšne druge verodostojne dokumentacije.
Knjiženje: 02,04 = v višini stroškov /790 usredstveni lastni proizvodi in lastne storitve=prihodek.

V primeru, da dodatna vlaganja predstavljajo stroške vzdrževanja ne boste storili ničesar. Izvirni stroški bodo evidentirani kot poraba materiala, zunanjih storitev in še drugi podobni stroški.

V primeru, da ste opravljali dela na nepremičnini fizične osebe - "gospodinjca" imate pa dve možnosti:
- ali vse stroške prenesete iz kontov stroškov na pretok denarnih sredstev iz podjetja v gospodinjstvo;
- ali pa v davčni bilanci le popravite odhodke: nepriznani odhodki za stroške, ki se nanašajo na privatno življenje.

lp
tasa
Računovodja
Računovodja

Hvala za odgovor.
Odgovori