sorazmerni regres
Moderator: Mirko Zbačnik
sorazmerni regres
Pozdravljeni
Sem nova na tem forumu in nisem preverjala če je podobno vprašanje oz. odgovor že kje bil.
V mesecu septembru smo imeli zaposleno delavko za 1 mesec s poskusno dobo 1 mesec, tri dni pred koncem poskusa smo ji povedali da poskusa ni naredila in dali mislim da izredno odpoved.
Domov smo jo poslali 3 dni prej, te dni do konca poskusa smo ji plačali kot da je bila prisotna na delu (redno delo, prehrana, prevoz), nismo pisali nič dopusta ker ji ne pripada.
Prav tako zaradi naše dobre volje in dobre energije smo ji dali na roke še 200 EUR ki ji ne pripadajo.
Zanima me če ji pripada sorazmerni del regresa 1/12.
Lepo prosim za pomoč in nasvet.
Hvala
Sem nova na tem forumu in nisem preverjala če je podobno vprašanje oz. odgovor že kje bil.
V mesecu septembru smo imeli zaposleno delavko za 1 mesec s poskusno dobo 1 mesec, tri dni pred koncem poskusa smo ji povedali da poskusa ni naredila in dali mislim da izredno odpoved.
Domov smo jo poslali 3 dni prej, te dni do konca poskusa smo ji plačali kot da je bila prisotna na delu (redno delo, prehrana, prevoz), nismo pisali nič dopusta ker ji ne pripada.
Prav tako zaradi naše dobre volje in dobre energije smo ji dali na roke še 200 EUR ki ji ne pripadajo.
Zanima me če ji pripada sorazmerni del regresa 1/12.
Lepo prosim za pomoč in nasvet.
Hvala
Re: sorazmerni regres
Dopust ji pripada in sicer 1/12 pravtako ji pripada 1/12 regresa.
Jaz pa mislim, da ne, saj bi ji 1/12 dopusta pripadla po 1 mesecu dela (in posledično takrat tudi 1/12 regresa).MG napisal/-a:Dopust ji pripada in sicer 1/12 pravtako ji pripada 1/12 regresa.
Se strinjam z MG - pogodbo je imela za 1 mesec in plačali so ji cel mesec, kot da je delala. Tako je dejansko dopust izkoristila (tri zadnje dni ni delala in so bili plačani) - mora dobiti še 1/12 regresa.novi napisal/-a:Jaz pa mislim, da ne, saj bi ji 1/12 dopusta pripadla po 1 mesecu dela (in posledično takrat tudi 1/12 regresa).MG napisal/-a:Dopust ji pripada in sicer 1/12 pravtako ji pripada 1/12 regresa.
Po mojem mnenju, ji ne pripada, ker kot je razbrat je dobila 3 dni plačane kot da bi delala, izplačilo plače, potni stroški, malica. V času koriščenja dopusta, pripada zaposlenemu samo plača, regres pa je pogojen s pravico do dopusta.
Za en mesec dela pripada 1/12 dopusta in 1/12 regresa. Tudi če dopust ni koriščen.
Zdravo,
odvisno kako si razlagate obdobje tega meseca delovnega razmerja.
altes06, vprašanje se postavi kdaj je začela z delom oziroma datumi od katerega datuma do katerega datuma je imela pogodbo podpisano?
je je bila pogodba dejansko za polni mesec del.razmerja - najbolje se je orientirati po obrazcu M 1 (prijava-odjava na ZZZS),(1.9-30.9 ali 25.8-24.9 itn), potem ji pripada tako 1/12 dopusta in 1/12 regresa. Potem pa zavisi od prakse delodajalca. Pravite, da ste ji pisali kot da bi opravljala delo... kar pomeni, da ji niste obračunali dopusta/priznali in tudi prikazali na plačilni listi? V kolikor ji niste priznali/napisali in obračunali na plačilni, potem bi bilo najbolj pošteno, da v kolikor ji priznate 1/12 regresa, da se ji izlača tudi nadomestilo - odškodnino za neizrabljen dopust, ki bi ji v tem 1 mesecu pripadal...
Odločitev je na vaši strani, se pa pojavi dilema v primeru obiska inšpektorja..
Upam, da bo šlo?
LP, lejla
odvisno kako si razlagate obdobje tega meseca delovnega razmerja.
altes06, vprašanje se postavi kdaj je začela z delom oziroma datumi od katerega datuma do katerega datuma je imela pogodbo podpisano?
je je bila pogodba dejansko za polni mesec del.razmerja - najbolje se je orientirati po obrazcu M 1 (prijava-odjava na ZZZS),(1.9-30.9 ali 25.8-24.9 itn), potem ji pripada tako 1/12 dopusta in 1/12 regresa. Potem pa zavisi od prakse delodajalca. Pravite, da ste ji pisali kot da bi opravljala delo... kar pomeni, da ji niste obračunali dopusta/priznali in tudi prikazali na plačilni listi? V kolikor ji niste priznali/napisali in obračunali na plačilni, potem bi bilo najbolj pošteno, da v kolikor ji priznate 1/12 regresa, da se ji izlača tudi nadomestilo - odškodnino za neizrabljen dopust, ki bi ji v tem 1 mesecu pripadal...
Odločitev je na vaši strani, se pa pojavi dilema v primeru obiska inšpektorja..
Upam, da bo šlo?
LP, lejla
Tudi če ji niso obračunali/priznali dopusta, ji pripada 1/12 dopusta in ravno tako regresa - po zakonu, ne po praksi delodajalca.