Got.plačevanje po 27.12.2011
Moderator: Mirko Zbačnik
Got.plačevanje po 27.12.2011
Zanima me, če si prav razlagam eno izmed sprememb.
Gotovinsko plačevanje računov - meja 420,00 se spremeni na 50,00.
A je s tem mišljeno tudi, da ne bomo mogli plačevati zadev nad 50,00 iz osebnega računa??
Hvala za mnenja.
Gotovinsko plačevanje računov - meja 420,00 se spremeni na 50,00.
A je s tem mišljeno tudi, da ne bomo mogli plačevati zadev nad 50,00 iz osebnega računa??
Hvala za mnenja.
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Re: Got.plačevanje po 27.12.2011
Vidim da ste kasneje začeli to temo pod drugim naslovom, vendar me vseeno zanima kaj menite o plačevanju prispevkov iz osebnega računa, ker se knjiži kot got. plačilo?
Lepo vas pozdravljam.
Zdravo!
Jaz sem šele sedaj brala obvestilo o spremembi pri gotovinskem plačevanju. Jaz razumem to tako, da je obveznost plačevanja NA TRR in ne kako, iz kje .... lahko neseš gotovino tudi na pošto in plačaš z nalogom, važno je, da ne plačaš " brez prenosnega naloga", torej da ne daš gotovine na blagajni dobavitelja, davčne ....Prav tako ne moreš gotovinsko izplačevati plač, prehrane, prevoza ... naj me kdo popravi, če je kaj narobe oz. manjka. najbrž bo to veljalo tudi za gorivo
- me prav zanima, kako bo to v praksi - ker tudi "bencinske" ne bi smele sprejemati gotovine za plačilo goriva za službene avtomobile, no, ne vem, bomo videli
lpj
Jaz sem šele sedaj brala obvestilo o spremembi pri gotovinskem plačevanju. Jaz razumem to tako, da je obveznost plačevanja NA TRR in ne kako, iz kje .... lahko neseš gotovino tudi na pošto in plačaš z nalogom, važno je, da ne plačaš " brez prenosnega naloga", torej da ne daš gotovine na blagajni dobavitelja, davčne ....Prav tako ne moreš gotovinsko izplačevati plač, prehrane, prevoza ... naj me kdo popravi, če je kaj narobe oz. manjka. najbrž bo to veljalo tudi za gorivo
lpj
jonova
ja pa kaj še. jaz vzamem v roke vsako plačilo če kupec hoče plačat z gotovino, ker vem, da na trr to traja precej dlje ali pa plačila sploh ni. nekdo je prav zadel s komentarjem "pa smo spet pri neplačevanju"! pa še nekaj, je že komu jasno zakaj zdaj ta sprememba oz. predvsem komu v dobro?
ne vem kako bodo postopali recimo razni dobavitelji hrane, pijače,... ki jo dostavljajo gostincem in sproti pobirajo denar, ker sicer ne dobijo veliko plačanega.... pa tako kot je bilo omenjeno bencin za službene avtomobile.... pa še veliko stvari... in recimo prideš z denarjem, hočeš račun na firmo.... kaj bo naredil prodajalec? ne bo prodal robe? dvomim.....jaz si v praksi to tudi ne predstavljam prav dobro.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
ja vsi v nabavo poslovnih kartic, dobavitelji pa pos terminalov. nekdo bo že imel kaj od tega...
predvsem banke....lauren napisal/-a:nekdo bo že imel kaj od tega...
Naty
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Provizije in zaslužki našuh bank, ki jih že tako dobro podpiramo bodo še boljši.lauren napisal/-a:ja vsi v nabavo poslovnih kartic, dobavitelji pa pos terminalov. nekdo bo že imel kaj od tega...
Mi pa magari če gremo rakom žvižgat.Naty73 napisal/-a:predvsem banke....
Tudi jaz ne vidim tu drugega golj oprijemljivega smisla popravka tega pravilnika
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Meni se vse skupaj zdi kot ena pomota. Znesek 420 bi morali povečati na vsaj 700, ne pa zmanjšati na 50.
Tukaj nekaj ne bo v redu.
Tukaj nekaj ne bo v redu.
Lepo vas pozdravljam.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Če povem po pravici, tudi omejitve 420 € ne razumem
; azen moboče da ne gre preveč plačil mimo bančnega sistema - in smo spet pri likvidnosti naših bank, ki so po mnenju vodlih solidne.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Se pridružujem mnenju predhodnikov: spet si je bančni lobi izposloval nekaj dodatnih milijončkov na račun malega gospodarstva. Si je kdo izračunal, koliko ljudi vzdržuje malo gospodarstvo? Dobrih dva mio prebivalcev, odštejemo penzioniste, malčke, šolajoče, brezposelne, javno upravo, finančni sektor (banke, zavarovalnice,...) - ostane koliko? 300k?
Mincek
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Če pomilsimo, kolkko nam je bančni sistem zaradi njihovih napačnih oldočitev v preteklosti pripravljen sedaj pomagati.... .
Dejmo, poglejmo raje skozi okno, odpravimo se ven, kjer imamo srečo da imamo sneg, to izkoristimo. Bo veliko bolje za naše počutje. Jaz sem ta sprehod opravil zjutraj in ga nameravam jutri ponoviti. Škripanje snega pod nogami in svež zrak, četudi malce mrzel ti dajo novih moči....
Dejmo, poglejmo raje skozi okno, odpravimo se ven, kjer imamo srečo da imamo sneg, to izkoristimo. Bo veliko bolje za naše počutje. Jaz sem ta sprehod opravil zjutraj in ga nameravam jutri ponoviti. Škripanje snega pod nogami in svež zrak, četudi malce mrzel ti dajo novih moči....
Mirko
Mirko