dodatki

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
dady1
Novinec
Novinec

dodatki

Odgovor Napisal/-a dady1 »

Lepo pozdravljeni.
V zvezi z mojim problemom sem malo pregledal forum vendar nisem našel odgovore katere bi pravilno razumel,zato sem se odločil ,da odprem temo in upam na pomoč. Potreboval bi mnenje ,če sem pravilno izračunal osebni dohodek,saj mislim ,da ni bil pravilno izračunan iz strani delodajalca.

V novembru imam izpisano Bruto osnova 176 ur / 859,00 €.
- redno delo 140 ur , praznik 8 ur , delo ob nedeljah in praznikih 28 ur = vse skupaj je 176 ur

Po mojem mnenju že to ni pravilno izračunano . Osnova je 176 ur kar znese na 859 € bruto = 604 € neto
Ali je moj izračun pravilen ?
Izračun je v neto znesku:
176 ur = 604 € ( 3,43 € na uro )
28 ur redne ure + 50% od redne ure ( 5,1 € ) = 142,80 € ( praznično in nedeljsko delo za našo panogo je 50 % )

604 € + 142,80 € = 764,80 € ( je to pravilno ? )

In pa ker sem cel mesec delal v tujini , oziroma terenu ,ali mi pripada terenski dodatek ?. Dnevnice nimam izplačane saj sem imel plačano prenočišče in 3 obroke na dan.
Delodajalec mi je izračunal redne ure 148 ur , tiste nedeljske oz. praznične pa samo dodatek in ne tudi kot redno delo.

Upam ,da nisem preveč zakompliciral in prosim za odgovor.

Lep dan
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Re: dodatki

Odgovor Napisal/-a MG »

Delodajalec mi je izračunal redne ure 148 ur , tiste nedeljske oz. praznične pa samo dodatek in ne tudi kot redno delo.

Absolutno narobe.

Če je bilo v okviru fonda ur za tisti mesec se šteje kot redna ura 100% + 50 dodatek za nedeljsko in praznično ( se pravi tele ure bi morale biti hkrati kot dodatek in kot redne ure vnešene )
dady1
Novinec
Novinec

Hvala za odgovor. Rad bi bil prepričan,če pravilno razumem: Torej če pravilno razumem bi moralo biti na plačilni listi izpisano nekako tako:

Osnova : 176 ur

Redno delo : 168 ur
Prazniki : 8 ur
Dodatek za nedeljsko in praznično delo : 28 ur

Če to izračunamo naj bi izgledalo nekako tako :

Osnova : 604 € neto ( redna ura 3,43 € )

Redno delo : 576,24 € neto ( 168 ur )
Prazniki : 27,44 € neto ( 8 ur )
Dodatek za ned. in praz. delo : 142,80 € neto ( 28 ur + 50 % )

Skupaj : 746,48 € neto

Zelo bi bil vesel odgovora ali imam prav ali ne !

Kaj pa terenski dodatek ? Za oktober sem ga dobil ,ko sem delal na terenu , za november pa nisem dobil dodatka ,čeprav sem bil cel mesec na terenu v tujini.

Lep dan
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

na plačilni listi morajo biti bruto zneski, od katerih se odbijejo prispevki in dohodnina (ki je odvisna od olajšav in je lahko pri vsakem drugačna) in potem dobimo neto plačo

za delo v tujini bi lahko dobili terenski dodatek ali pa dodatek za ločeno življenje - če ste dobili eno, ne morete dobiti drugega, čeprav mislim, da bi tem primeru pripadal dodatek za ločeno življenje
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Kakšne stroške prevoza pa lahko povrnemu delavcu, ki je recimo 6 mesecev na delu v tujini?
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
dady1
Novinec
Novinec

Pozdrav
To vem,da morajo biti zneski na plačilni listi v bruto znesku in tudi so. Jaz sem samo na tak način napisal. Zanima me samo če je to pravilni izračun na moj problem. No uspelo mi je nekako prilepiti naslov za sliko plačilne liste. Mislim ,da ure niso pravilno izračunane. Če imam 176 rednih ur potem mislim ,da bi morali biti dodatki posebej .Redne ure 176 ur + 28 ur nedeljskega dodatka. No tudi nočne bi moral imeti pa mi jih niso izplačali. Torej ..... imam prav ?
lp

http://shrani.si/f/4/ub/3G6Xmm6G/img20111225160316.jpg
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Jaz ne vidim nič narobe - urna postavka za praznično in nedeljsko delo je pravilno povečana (namesto 4,88 je 8,05) in ravno tako nadure.
dady1
Novinec
Novinec

Hvala za odgovor. Samo toliko ,da sem se prepričal. Torej mi morajo samo še izplačati terenski dodatek in pa nočno delo.
:D
Tema se lahko zaklene
Odgovori