IZPLAČILO ODPRAVNINE

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
anitamarksl
Novinec
Novinec

IZPLAČILO ODPRAVNINE

Odgovor Napisal/-a anitamarksl »

Pozdravljeni,
mož se je invalidsko upokojil meseca aprila in je razvrščen v I. kategorijo invalidnosti, dopolnil je 54 let in ima 36 let 11 mesecev 05 dni delovne dobe, pred upokojitvijo je bil zaposlen pri enem delodajalcu 30 let in zadnja 4 leta pri drugem delodajalcu. Mene pa zanima ali mu pripada odpravnina in koliko, ker delodajalec pravi da mu ne pripada in da si naj preberemo celoten zakon, mi pa trdimo da bi jo moral dobiti.

Hvala za odgovor
Anita
tonija
Računovodja
Računovodja

Re: IZPLAČILO ODPRAVNINE

Odgovor Napisal/-a tonija »

Če se je upokojil, mu pripada odpravnina ob upokojitvi po 132. čl. ZDR. Kolikor sem razumela tu ne gre za delno upokojitev ali, da bi bil pred upokojitvijo na čakanju za Zavodu. Če gre za, kot razumem, za upokojitev, mu torej pripada odpravnina v višini dveh povprečnih mesečnih plač v Republiki Sloveniji za pretekle tri mesece oziroma v višini dveh povprečnih mesečnih plač delavca za pretekle tri mesece, če je to za delavca ugodneje.
LP, TONIJA
anitamarksl
Novinec
Novinec

Re: IZPLAČILO ODPRAVNINE

Odgovor Napisal/-a anitamarksl »

Pozravljeni,
hvala za odgovor,ker sama nisem bilo sigurna da je tako, bivši delodajalec pa se izmika,čeprav bi po mojem moral dobiti izplačilo odpravnine pri zadnjem izplačilo OD.

Lp

Anita
Odgovori