Obračun plače
Moderator: Mirko Zbačnik
Obračun plače
Zanima me, koliko je neto plača, če je bruto plača 698,27 evra?
Za mesec oktober, splošna olajšava ni upoštevana, delovna doba 4,00%, brez otrok.. Zanima me, ker mi z online izračunom ne gre skupaj z plačilno listo..razlika hodi za okoli 20 evrov.
hvala za odgovor!
Za mesec oktober, splošna olajšava ni upoštevana, delovna doba 4,00%, brez otrok.. Zanima me, ker mi z online izračunom ne gre skupaj z plačilno listo..razlika hodi za okoli 20 evrov.
hvala za odgovor!
Re: Obračun plače
Bom ugibala, da prihaja do razlike pri dodatku na delovno dobo. V našem izračunu je dodatek vštet v bruto (smo imeli pred leti že debato glede tega, tako da sklepam, da je to to). Preverite na vaši plačilni listi, če vam striže za ta znesek.
Ja, v dodatku hodi razlika, sem dal na 0,0% in potem mi je prišlo točno kot na plačilni listi..
Kje pa se potem ta dodatek upošteva? Potem ga nimam plačenega ali kako je to?
Kje pa se potem ta dodatek upošteva? Potem ga nimam plačenega ali kako je to?
-
zlata ribica
- Računovodski vajenec

Očitno je že upoštevban v bruto plači, kar prav. Dodatek na delovno dobo mora biti razviden iz plačilne liste.
lp
lp
-
zlata ribica
- Računovodski vajenec

Kar ni prav. In očitno nimate plačanega.
bruto plača je 698,27, neto izplačilo je 498,84 evra. Je to vredu?
Dodatek je prikazan in obračunan v bruto plači.
Kam se naj obrnem, da bi mi izračunali plačo?
V podjetju nimajo posluha za delavce in za njih je vse prav.
Dodatek je prikazan in obračunan v bruto plači.
Kam se naj obrnem, da bi mi izračunali plačo?
V podjetju nimajo posluha za delavce in za njih je vse prav.
-
zlata ribica
- Računovodski vajenec

Kako pa sploh imate določeno plačo v pogodbi o zaposlitvi, kot bruto urno postavko ali kot bruto znesek za cel mesec rednega dela? Ali imate mogoče določeno v neto znesku?
-
zlata ribica
- Računovodski vajenec

Poleg tega je minimalna plača 748,10 € bruto, preračunano na 174 delovnih ur. V kolikor imate obračun po dejanskih urah je lahko nekaj razlike v plus ali minus.
Zadnjič spremenil zlata ribica, dne 05 Jan 2012, 15:59, skupaj popravljeno 1 krat.
kot bruto znesek celega meseca..razred 2 bruto nekje 490 evra..urna postavka 2,68 evra..delamo pa 3 izmensko delo, nedelje in praznike..
prehodni dvig minimalne plače smo imeli
Ni prav, ker vam ne upoštevajo povečane olajšave.
O povečani splošni olajšavi piše v 111. členu Zakona o dohodnini.
Razen če ste podpisali izjavo, da vam povečane olajšave ne upoštevajo - potem je izračun pravilen.
O povečani splošni olajšavi piše v 111. členu Zakona o dohodnini.
Razen če ste podpisali izjavo, da vam povečane olajšave ne upoštevajo - potem je izračun pravilen.
Ja izjavo smo podpisali..samo bi pa vseeno rad, da bi mi kdo izračunal plačo, ker je dosti nepravilnosti v nje in je dokaj nepregledna.(nadure so prikazane v bruto plači, popoldanskih ni nikjer...).
Poleg tega dobim vedno minimalno plačo, pa če delam 8dni ponoči, 3 v nedeljo, 8 popoldan, praznik, poleg tega imam vedno 20% stimulacijo za opravljanje drugega dela kot ga opravljam...plača pa je vedno minimalna, razlika je največ do 30 evrov..
Poleg tega dobim vedno minimalno plačo, pa če delam 8dni ponoči, 3 v nedeljo, 8 popoldan, praznik, poleg tega imam vedno 20% stimulacijo za opravljanje drugega dela kot ga opravljam...plača pa je vedno minimalna, razlika je največ do 30 evrov..