Mirk:oops:
IZRAČUN BONITETE
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
-
Veronika Kajzer
- Začetnik

- Kraj: Slovenia
Danes sem prejela Davčni bilten in v njem piše glede obračuna bonitet za sl. vozila po 1.1.2005. Pa ne vem, ali razumem prav: velja,da je dohodek prjet, ko je izplačan fizični osebi ... in boniteta, ki se obračuna velja za prejeto hkrati z izplačilom iz delovnega razmerja za isto obračunsko obdobje ... Torej, vse mi je jasno, samo to ne ali moram za mesec december obračunati boniteto že po novem, ker bo izplačana januarja ali še po starem, ker bo izplačana istočasno kot plača december. Kako boste naredili drugi?!
Plača 15.januarja(za december) bo obračunana že po novem, kaj pa boniteta, ki se nanaša na december, še po starem ali že po novem.
Pa še nekaj me zanima . Mi smo lani nabavili staro vozilo, nabavna vrednost je 2.5 mio. Ali se pri boniteti izhaja iz tega zneska, in se prvo leto upošteva 15 % in nato zmanjšuje, ali je potrebno dobiti znesek vrednosti novega vozila?
Pa še nekaj me zanima . Mi smo lani nabavili staro vozilo, nabavna vrednost je 2.5 mio. Ali se pri boniteti izhaja iz tega zneska, in se prvo leto upošteva 15 % in nato zmanjšuje, ali je potrebno dobiti znesek vrednosti novega vozila?