Pozdravljeni !
Začetek stečaja podjetja je bil v letu 2011. Pretekli teden je bil na Ajpesu objavljen osnovni seznam preizkušenih terjatev v stečajnem postopku dolžnika.Prijavili smo terjatve in na tem seznamu so naše terjatve priznane(navadne terjatve). Ali je ta objavljeni seznam verodostojen dokument, da popravimo DDV v obračunu za februar?
Kakšne so knjižbe v glavni knjigi ?
Hvala in lp Silva
DDV IN stečaj
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: DDV IN stečaj
stečajni postopek mora biti zaključen, da se lhako popravi DDV in odpiše terjatev iz knjig.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Re: DDV IN stečaj
39.čl.ZDDv-1 4.odstavek govori, da lahko davčni zavezanec popravi(zmanjša) znesek obračunanega in neplačanega DDV od vseh priznanih terjatev, ki jih je prijavil v postopku prisilne poravnave oz. stečjanem postopku.V upravilteljevem poročilu na Ajpesu piše, da so naše terjatve priznane.
Zato mislim, da se to lahko naredi.
Begajo me samo knjižbe. V letu 2011 smo mi poknjižili popravek terjatve 100%(skupaj z DDV)(721/129). Če sedaj v letu 2012 DDV lahko poračunam je knjžba DDV/storno 260, katera pa je protiknjižba ?
LP silva
Zato mislim, da se to lahko naredi.
Begajo me samo knjižbe. V letu 2011 smo mi poknjižili popravek terjatve 100%(skupaj z DDV)(721/129). Če sedaj v letu 2012 DDV lahko poračunam je knjžba DDV/storno 260, katera pa je protiknjižba ?
LP silva