Pozdravljni.
Sem s.p. in nisem davčni zavezanec. Preko spletne trgovine sem v angliji kupil športno opremo (ki bo večinoma za lastno uporabo).
Plačal sem z svojo kreditno kartico.
Podjetje, pri katerem sem kupil mi je robo prodalo brez davka. Poslal sem jim samo potrdilo o svoji davčni številki in so rekli, da od sedaj naprej lahko kupujem
VAT free - torej brez davka.
Ali je pri tem kaj narobe?
Glede na to da imajo mojo davčno, a potem oni obveščajo našo davčno kaj jaz v angliji kupujem, in mi potem naša davčna zaračuna davek?
DDV tujina, roba za lastno uporabo
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: DDV tujina, roba za lastno uporabo
ker niste DDV zavezanec, bi vam morali robo prodati z DDV, saj gre za državo iz EU.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Tudi jaz sem tako razmisljal. Torej je to njihov problem, kako prodajajo.
Imam jaz lahko kake tezave?
Imam jaz lahko kake tezave?
Seveda in to bo sledilo z kaznijo vred, ne sicer takoj, samo v kake pol leta pa taka zadeva pride na plano, to pa zato, ker bo prodajalec verjetno na vašo DŠ dodal predpono SI in to vnesel v svoja poročila angleški davčni upravi, ta bo že ob elektronski avtomatski obdelavi dobila podatek, da vi niste DDV zavezanec in bo angleški trgovini zavrnilo poročilo, hkrati pa bodo kontaktirali še naš Durs s prošnjo po preverbi zadeve .............. in ja zatajitev ........ v glavnem menim, da je prav, da jih že sedaj opozorite na napako ....
S cigave strani pa me lahko doleti kazen. Angleska davcna ali nasa davcna?
S cem jaz pravzaprav 'oskodujem' nas durs?
S cem jaz pravzaprav 'oskodujem' nas durs?
Naša VAS, Angleška pa prodajalca !