NEPLAČAN ŠTUDIJSKI DOPUST ZA CCA 7 MESECEV, zavarovanka 60%

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
danidavid
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

NEPLAČAN ŠTUDIJSKI DOPUST ZA CCA 7 MESECEV, zavarovanka 60%

Odgovor Napisal/-a danidavid »

Prosim za pomoč za neplačano odsotnost(študijski dopust cca 7 mesecev), če je že imel kdo tak primer. Naj navedem, kot sledi:

** zavarovanka je odšla na neplačani študijski dopust in ugotovila po štirih mesecih, da nima urejenega zdravstvenega varstva.
** pred odhodom na študijski je koristila 60% plačano prisotnost, do 100% pa ji je prispevke krila država (po zakonu ji to pripada za 2 otroka).
** v času študija zunaj ji ni nihče kril prispevkov (ne delodajalec, ne država, ki se izgovarja, da se mora drugje prijaviti???). Zavarovanka ima sicer en zasebni zavod, ki pa z delodajalcem nima nobene veze in je le zgolj direktor in v tem zavodu ni bila nikoli prijavljena.

Mislim, da bi morala zavarovanka glede prispevkov urediti pri delodajalcu pri katerem je še vedno zaposlena.
- prispevke za PIZ (iz plače in glede na plačo) tako plača delodajalec in seveda tudi prispevke na plačo.
- kako je s prispevki iz plače, pa je stvar dogovora. Sicer sem do sedaj zasledil samo to, da si jih mora delojemalec plačati sam.
- kako pa uredi za 40% prispevkov, ki jih krije država, pa ne vem!!!!

Če je kdo že imel kaj podobnega, prosim če mi lahko pove svoje izkušnje.

LP
danidavid
danidavid
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Re: NEPLAČAN ŠTUDIJSKI DOPUST ZA CCA 7 MESECEV, zavarovanka

Odgovor Napisal/-a danidavid »

Ali tega res ni imel nihče, ali pa sem postavil vprašanje, ki ga ne razumete?

Naj mi kdo vsaj poizkuša pomagati.

LP
danidavid
Odgovori