Pozdravljeni,
prosim za tolmačenje:
primer zaposlimo delavca s 1.2.2011. V našem podjetju dela neprekinjeno 6 mesecev in 1 teden. Zanima me ali delavcu pripada celotni letni dopust in regres za celo leto? Ali samo sorazmerni delež za teh 6 mesecev in 1 teden?
Hvala.
Lp
LETNI DOPUST IN REGRES
Moderator: Mirko Zbačnik
LETNI DOPUST IN REGRES
Lep pozdrav!
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: LETNI DOPUST IN REGRES
V tem letu je pridobil pravico koriščenja celotnega dopusta, za lansko leto ima pravico koristiti sorezmeren del.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

To pomeni, da bi delavcu morali za leto 2010 izplačati cel regres za 12 mesecev, kljub temu, da je zaposlen manj mesecev v letu 2010.
V letu 2009 ta delavec ni bil nikjer zaposlen.
Hvala.
V letu 2009 ta delavec ni bil nikjer zaposlen.
Hvala.
Lep pozdrav!
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Ne, regres izplačate sorazmerno dobi zaposlitve.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Se opravičujem, sem narobe zapisala leta.
Zanima me, če v tem letu 2011 moramo izplačati delavcu celoten regres, če bo zaposlen neprekinjeno več kot 6 mesecev (6 mesecev in 7 dni) in s tem pridobi celotni dopust. Ali se mu izplača regres npr. za 6 mesecev ali 7 mesecev.
Hvala.
Zanima me, če v tem letu 2011 moramo izplačati delavcu celoten regres, če bo zaposlen neprekinjeno več kot 6 mesecev (6 mesecev in 7 dni) in s tem pridobi celotni dopust. Ali se mu izplača regres npr. za 6 mesecev ali 7 mesecev.
Hvala.
Lep pozdrav!
Pozdravljeni,
zanima me se nekaj - nujno.
Delavec je pri nas zaposlen ze dobro leto dni. V letu 2012 bo zaposlen do 31.8.2012. ali mu za leto 2012 pripada celotni regres ali samo sorazmerni del za 8 mesecev?
Hvala.
Lp
zanima me se nekaj - nujno.
Delavec je pri nas zaposlen ze dobro leto dni. V letu 2012 bo zaposlen do 31.8.2012. ali mu za leto 2012 pripada celotni regres ali samo sorazmerni del za 8 mesecev?
Hvala.
Lp
Lep pozdrav!
Po 6 mesecih v koledarskem letu zaposleni pridobi pravico do celotnega dopusta in s tem do celotnega regresa za leto 2012.