Od davčne smo dobili poziv, da se je z 1.1.2007 spremenil zakon o zdoh-2 in je potrebno za d.n.o. dobiček razdeliti med družbenike.
Zanima pa me ali se lahko za izplačilo dividend od leta 2007 do 2011 oddan na enem rek-2 obrazcu ali vsak posamezno?
hvala za pomoč
nujno d.n.o. in rek 2
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: nujno d.n.o. in rek 2
ali lahko oddam za vsa leta en rek (2007 - 2010)
Menim, da ni nič narobe, če predložite en obrazec za vsa leta skupaj. Podatke o pripisu dobička po posameznih letih pa boste potrebovali pri izračunu obresti, ki ste jih dolžni plačati za nepravočasno oddane obrazce za davčni odtegljaj (in seveda tudi za nepravočasno plačilo dohodnine!).
lp
lp
Potrebno je oddati vsako leto posebej, in sicer zaradi datuma izplačila - kot datum izplačila se namreč smatra 31.3. vsako leto, ko je zadnji rok za oddajo bilanc in s tem avtomatsko pripisa dobička posameznim družbenikom. Sem tudi jaz oddala za vsa leta skupaj in so mi zavrnili.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Naty73 in Slovan, hvala za odgovor sta mi bila v veliko pomoč.