Pozdravljeni,
sem davčni zavezanec zato na računu izkazujem 20% ddv.
Vendar sem naročil pri dobavitelju v tujini artikle, ki pa sem mu ddv plačal (imam račun z DDV).
Ta izdelek sem prodal končnemu kupcu in sem mu izstavil račun z ddv.
Torej zanima me kako izpolnim obračun ddvja na edavkih?
Dobavitelju sem plačal 450€+DDV.
Jaz pa sem izstavil račun za 500€+DDV
Koliko od tega plačam državi davek?
Lep pozdrav,
Dejan
Plačilo ddv
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Plačilo ddv
Plačaš ves DDV, kot si ga zaračunal - 100.
Dobavitelju bi moral dati svojo IDŠTza DDV, pa bi dobil račun brez DDV.
Tako pa si šel s tem poslom v minus.
Dobavitelju bi moral dati svojo IDŠTza DDV, pa bi dobil račun brez DDV.
Tako pa si šel s tem poslom v minus.
Sedaj sem klical na davčno in jih povprašal in so rekli da je mogoče odbiti ddv, če je iz EU.
Vendar plačan je bil 19% ddv, tam spodaj pri edavkih piše pa 20% ddv.
In piše tudi davek plačan v tujini ga lahko odbijem.
Tako da sedaj sem pa sem malo zmeden...
Vendar plačan je bil 19% ddv, tam spodaj pri edavkih piše pa 20% ddv.
In piše tudi davek plačan v tujini ga lahko odbijem.
Tako da sedaj sem pa sem malo zmeden...
IV. Odbitek DDV
od nabav blaga in storitev, pridobitev blaga in prejetih storitev iz drugih držav članic EU in od uvoza po stopnji 20%
od nabav blaga in storitev, pridobitev blaga in prejetih storitev iz drugih držav članic EU in od uvoza po stopnji 20%
Po mojem je najbolje prositi dobavitelja za nov račun brez DDV in z ID njegovo in vašo ter narediti samoobdavčitev, če je seveda to možno.
krapko napisal/-a:IV. Odbitek DDV
Ja ta navedba velja za samoobdavčitev, ki ste jo na tako nabavo dolžni narediti v RS in ker je v RS davčna stopnja 20% se samoobdavčite, nato pa si ta davek lahko upoštevate, kot vstopni ( če gre za blago za nadaljnjo prodajo ...ipd.) ali pa tudi ne, če gre npr. za uporabo v neposlovne namene. Torej nikjer ni govora, da bi lahko davek tuje države odbijali pri nas, se pa da zahtevati ta tuj davek od druge članice nazaj po nekem dolgem postopku . So pa to čiste osnove DDV- ja , tako, da vam svetujem za začetek vsaj eno računovodstvo, ki je vsaj v osnovi pismeno, pa bo to vse vedelo, ker gre za čiste OSNOVE !!!