Pozdravljeni,
v zadnjem obrtniku sem prebrala, da se je kilometrina za tujino znižala na 0,26 €. Sedaj pa me zanima, kako naj obračunam kilometrino iz Celja v Dunaj.
Ali za vso pot uporabim znižano kilometrino 0,26 €? Torej vso relacijo Celje - Dunaj obrčunam po vrednosti 0,26€?
Ali naj obračunam kilometrino Celje do Avstrijske meje po vrednosti 0,37 in od meje do Dunaja po vrednosti 0,26 €?
Hvala za odgovore in lep dan!
znižanje kilometrine tujina
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: znižanje kilometrine tujina
nikjer ne najdem kake povezave do te novosti. jo morda imate, piše v obrtniku? in od kdaj naprej naj bi to veljalo?
Pozdravljeni,
ta članek sem sicer prebrala v Informacijah Območno obrtniško-podjetniške zbornice Celje. Sem pa pregledala tudi na
internetni strani ur.list RS št. 51/2012 z dne 6.7.2012 (http://www.uradni-list.si/1/content?id=109234).
15. člen
Če je v nalogu za službeno potovanje določeno, da se uporabi za službeno potovanje v tujino lastno motorno vozilo, se do 500 skupno prevoženih kilometrov povrnejo stroški v višini 30 odstotkov cene litra motornega bencina 98 oktanov za prevoženi kilometer. Za prevoženi kilometer nad 500 skupno prevoženih kilometrov se povrnejo stroški v višini 40 odstotkov cene litra motornega bencina 98 oktanov.
spremembe 7. člen
V 15. členu se številka »30« nadomesti s številko »18«.
Hvala in lep dan
ta članek sem sicer prebrala v Informacijah Območno obrtniško-podjetniške zbornice Celje. Sem pa pregledala tudi na
internetni strani ur.list RS št. 51/2012 z dne 6.7.2012 (http://www.uradni-list.si/1/content?id=109234).
15. člen
Če je v nalogu za službeno potovanje določeno, da se uporabi za službeno potovanje v tujino lastno motorno vozilo, se do 500 skupno prevoženih kilometrov povrnejo stroški v višini 30 odstotkov cene litra motornega bencina 98 oktanov za prevoženi kilometer. Za prevoženi kilometer nad 500 skupno prevoženih kilometrov se povrnejo stroški v višini 40 odstotkov cene litra motornega bencina 98 oktanov.
spremembe 7. člen
V 15. členu se številka »30« nadomesti s številko »18«.
Hvala in lep dan
se pravi, da če grem vna službeno potovanje v tujino in delam 250 km, po koliko si obračunam kilometer? cena 98 oktanskega je danes 1,578eura, se pravi 0,28eura na km. ali po tem takem sledite gibanju cen vsaka dva tedna? in če delam 750 km si obračunam 0,63eur/km? prosim za konkretne odgovore, hvala!
Ali to velja samo za javni sektor? Ali tudi za privatni?
Ni za verjet!
Kateri birokra-t je priupravil predpis, da je za več km priznanih več stroškov na km? Še ni čul za fiksne (štartne ) stroške?
Kateri birokra-t je priupravil predpis, da je za več km priznanih več stroškov na km? Še ni čul za fiksne (štartne ) stroške?
Zadnjič spremenil Nina, dne 30 Avg 2012, 15:14, skupaj popravljeno 3 krat.
Razlog: Urejanje besedila zaradi samodejne cenzure.
Razlog: Urejanje besedila zaradi samodejne cenzure.
Kot sem že rekla, sem za znižanje prebrala v informacijah OOZ Celje, kjer piše da se je kilometrina za službeno pot v tujino znižala in znaša 0,26 EUR za vsak prevoženi kilometer. (in se ne obračunava vedno ob spremembi cen goriva) Sicer tega podatka nisem zasledila drugje in ker se zakoni ves čas spreminjajo tudi sama ne vem kaj je prav in kaj ne.
lep pozdrav
lep pozdrav