DODATEK ZA MIKLAVŽA

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
KANARČEK
Nadračunovodja
Nadračunovodja

DODATEK ZA MIKLAVŽA

Odgovor Napisal/-a KANARČEK »

Ste že slišali, da bi podjetje pri plačilo delavcem izplačalo tudi dodatek za "miklavža za otroke"?

Jaz to še nisem slišala, ima kdo s tem kakšne izkušnje, ali je to spet nekaj novega.....? :?

Hvala za odgovor in lp,
rupert
Računovodja
Računovodja

Re: DODATEK ZA MIKLAVŽA

Odgovor Napisal/-a rupert »

KANARČEK napisal/-a:Ste že slišali, da bi podjetje pri plačilo delavcem izplačalo tudi dodatek za "miklavža za otroke"?

Jaz to še nisem slišala, ima kdo s tem kakšne izkušnje, ali je to spet nekaj novega.....? :?

Hvala za odgovor in lp,
Kolikor vem, so vsi trije decemberski dobri starčki davčno enako obravnavani. lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: DODATEK ZA MIKLAVŽA

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Preberite zakonodajo o obdaritvi za dedka Mraza ali ob novem letu - saj zadeva je identična, razen s to razliko, da je to obdarovanje bol tradicionalno in avtentično ali pa bolj pogosto novoletno obdarovanje.

V 39. členu Zakona o dohodnini so za prejemnika neobdavčeni zneslki daril, ki so v decembru (torej je tu tudi naš obdaovalec) pod pogoji:
- otrok mora biti star največ 15 let,
- darilo je lahko vretno največ 42 €, ter
- mora biti dano v decembru.

Glede davčnega priznanja stroška v podjetjih, pa to določa 35. člena ZDDPO-2 določa, da se kot druga izplačila v zvezi z zaposlitvijo štejejo tudi stroški bonitet, ki so obdavčeni po zakonu o dohodnini.Skladno s to zaknodajo, so ta darila obdavčena, sicer s stopnjo 0 (pač taka je dikcija zakona, so ti stroški davčno priznani in se vševajo tudi v davčn osnovo zavezanca. A kot sem že omenil, je tu davčan stopnja 0 in ni učinka.

Da so darila lahko v denarju,v predmetih, bonih .. to je popolnoma jasno. Pa veliko veselja pri vspodbujanju domačega "strička".
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori